Darko Šarić, Specijalni sud
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

"Kum se ubo na nož, mislim da je slučajno, nema nikog drugog ovde osim mene i njega! Dolazite što pre, ajde molim vas"! Ovo su reči Nišlije Gorana Musića (62) optuženog za saizvršilaštvo u ubistvu njegovog kuma Aleksandra Dragišića (46) upućene dispečeru niške Hitne pomoći neposredno nakon zločina.

Dragišić je nasmrt izboden 1. marta 2023. godine u iznajmljenom stanu u kojem je boravio sa Goranom i njegovim sinom Miodragom Musićem (41). Miodrag se tereti za ubistvo Dragišića dok je njegov otac optužen za saizvršilaštvo jer prema navodima optužnice nije učinio ništa da spreči zločin.

Na današnjem glavnom pretresu pred Višim sudom u Nišu preslušan je snimak razgovora Gorana Musića sa niškom Hitnom pomoći koji je potvrdio da je pokušao da prikrije ubistvo. On dispečeru ove zdravstvene službe govori da mu je kum pao, da ne može da ga podigne te da je uboden u predelu stomaka ali da „nije duboko“.

Nakon što je snimak preslušan Musić je insistirao da u zapisnik uđu i njegove reči „I mene će da odvedu“, što se čuje na snimku pre nego što je dispečer odgovorio na telefonski poziv. On je kazao da se tim rečima obratio sinu smatrajući da će i on biti uhapšen zbog zločina koji nije počinio.

Miodrag se tereti da je izbo venčanog kuma nakon rasprave da li Kinezi mogu da naprave motocikl „Harli Dejvidson“ dok se njegovom ocu Goranu (62) sudi jer je, prema navodima tužilaštva, doprineo izvršenju krivičnog dela zbog čega obojici preti kazna zatvora do 15 godina.

Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Miodragov otac Goran iako je prilikom suočenja optužio sina za ubistvo tokom prethodnog dela suđenja, pokušavao je da za njega nađe neku vrstu opravdanja. On je istakao da mu je sin godinama na metadonskoj terapiji te da sumnja da je zbog toga lako pao u stanje razdraženosti koje je kulminiralo zločinom.

Miodrag na suđenje dolazi iz pritvorske jedinice Kazneno popravnog zavoda u Nišu dok se njegov otac brani sa slobode.Ono što pravosuđu otežava posao je što su otac i sin nakon zločina brisali krvne tragove koji bi mogli odgovoriti na pitanja koja treba da budu razrešena pre presude.

Mihailo Đurić, Goranov branilac po službenoj dužnosti zatražio je od suda da se izvrši uvid ili veštačenje njegovog mobilnog telefona kako bi se utvrdilo koliko je trajao poziv Hitnoj pomoći pa je suđenje radi izvođenja ovog dokaza odloženo za 28. jun kada se očekuje i iznošenje završnih reči všeg javnog tužioca Lidije Simović i branilaca optuženih.

VIDEO: Dačić o hapšenju osumnjičenog za napad u Braće Jerkovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar