Inspektori IV odeljenja MUP-a Milan Isakov, Miloš Knežević i Miloš Vešović Foto: Goran Srdanov, Amir Hamzagić/Nova.rs

Suđenje protiv Milana Isakova, Miloša Kneževića i Miloša Vešovića zbog sumnje da su 28. septembra 2022. godine zloupotrebili svoj službeni položaj inspektora Odeljenja za borbu protiv droga Uprave kriminalističke policije Policijske uprave za Grad Beograd i pribavili korist, kao i jer su tukli dvojicu mladića, trebalo bi da se održi danas u Višem sudu u Beogradu. Početkom aprila šesti put zaredom odložen je početak suđenja.

Advokat iz kancelarija Zore Dobričanin Nikodinović došao je na poslednjem zakazanom ročištu kako bi obavestio sudiju da ona nije bila u mogućnosti da dođe na suđenje zbog smrtnog slučaja u porodici. Prethodno ročište u martu ove godine odloženo je zbog bolesti okrivljenog inspektora Miloša Kneževića, kao i promene advokatskog tima optuženih Milana Isakova i Miloša Vešovića.

Milan Isakov Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Oni su tada obavestili sudiju Milana Grkinića da su otkazali punomoćje dotadašnjim advokatima Đorđu Simiću i Radoslavu Marinkoviću, pa su zatražili dodatno vreme da angažuju nove branioce, kojima je potrebno i vreme da se upoznaju sa predmetom. Njihov novi branilac je advokat Marko Drašković iz kancelarije Zdenka Tomanovića.

Ranija odlaganja uglavnom su bila zbog nedolaska optuženih Isakova i Vešovića iz zdravstvenih razloga.

Miloš Knežević Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Punomoćnik oštećenih predložio je da se postupak razdvoji.

„Očigledno je da je opstrukcija na sceni od samog početka“, kazao je on.

Milan Isakov i Miloš Vešović Foto: Nova.rs

Za repliku se javio i advokat Drašković koji je rekao da je neprofesionalno od strane tužilaštva i kolege koji je danas prvi put ovde, da optužuje odbranu za opstrukciju.

„Mi imamo situaciju da je istražne radnje sprovodila jedna tužiteljka, pa da je potpisao drugi tužilac, a na pretresu se pojavljuje treći, a danas i novi“, kazao je Drašković i naveo da policijski inspektori zaslužuju pravedno suđenje.

Podsetimo, reč je o policajcima koji su radili u Odeljenju za suzbijanje droga, koje je tada vodio Slobodan Milenković, inspektor koji je otkrio „Jovanjicu“.

Interesantno je da je optužnica protiv Milana Isakova podignuta na dan kada je svedočio u postupku za „Jovanjicu“.

Milan Isakov Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Oni se sumnjiče da su 28. septembra 2022. godine zloupotrebili svoj službeni položaj inspektora Odeljenja za borbu protiv droga Uprave kriminalističke policije Policijske uprave za Grad Beograd i pribavili korist, kao i jer su tukli dvojicu mladića, od kojih je jedan zadobio tešku telesnu povredu.

Optužnim predlogom Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu svoj trojici okrivljenih se na teret stavljaju krivična dela krivična dela Zloupotreba službenog položaja, Zlostavljanje i mučenje, a Milošu V. i krivično delo teška telesna povreda.

Milan Isakov, Slobodan Milenković, Miloš Knežević i Dušan Mitić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Prema navodima optužnice, postoji opravdana sumnja da su 28. septembra 2022. godine oko 23 časa po prethodnom dogovoru između Milana I. i oštećenog B.H, odvezli službenim vozilom IV odeljenja UKP PU za Grad Beograd i sastali se sa oštećenima B.H. i M.M. na nekategorisanom putu koji vodi ka Višnjičkoj ulici, pa je B.H. predao Milanu Isakov tri nargile koje su od njega iznajmljivali.

„Isakov im je onda, kako se sumnja, zatražio da mu predaju 1.400 dinara za korišćenje nargila kao i 100 evra za navodno polomljenu nargilu, što su oni odbili, pa im je on, kršeći Zakon o policiji, pokazao službenu značku sa službenom legitimacijom, govoreći oštećenima da se on bavi mnogo ozbiljnim poslom i da se „ne zaj**vaju sa njim“.

B.H. mu je nakon toga predao 13.000 dinara i sa drugim oštećenim krenuo da se udaljava prema svom vozilu.

Okrivljeni su, kršeći zakon o policiji, tada zaustavili oštećene, uz povike „Policija, ruke na krov, dajte lične karte“, piše u saopštenju.

Potom su ih legitimisali, vezali ih lisicama i tukli rukama i nogama po glavi i telu, navelo je Više javno tužilaštvo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare