Prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs pripadnici policije i tužilaštva utvrđuju povezanost napadača na žandarma sa vehabijama. Njegov identitet otkrio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar policije Ivica Dačić izjavio je da je lice koje je pucalo na žandarma Miloš Žujović, čije je versko ime Salahudin.

„Utvrđeno je da je lice koje je izvršilo teroristički napad Miloš Žujović (1999), versko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao da živi u Novom Pazaru. U nastavku akcije, policija će izvršiti pretrese na više lokacija. Sve naše snage su u najvišem stepenu pripravnosti”, izjavio je ministar Dačić.

Prema nezvaničnim informacijama, slučaj bi trebalo da preuzme Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Pre toga, policija je odnela i samostrel kojim je ubijeni pogodio u vrat pripadnika Žandarmerije.

Podsetimo, za sada nepoznato lice ranilo je pripadnika Žandarmerije koji je obezbeđivao zgradu izraelske ambasade u Beogradu. Napadač je koristio samostrel i ranio žandarma u predelu vrata, koji je nakon toga reagovao u nužnoj odbrani u ubio napadača.

Pripadnik policije je nakon toga odvezen u zgradu Urgentnog centra Srbije gde je operisan.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je ovo nesumnjivo teroristički akt i da su još neki ljudi uhapšeni preventivno.

„Kao što ste obavešteni, danas oko 11 sati desio se napad ispred izraelske ambasade gde se nalaze na redovnom obezbeđenju pripadnici naše Žandarmerije. Tu se nalazi policijska kućica i danas oko 11 sati nepoznato lice je prilazilo više puta policajcu, pitalo ga gde je muzej, pa se vratilo i otvorilo vrata kućice i iz kese izvuklo samostrel i pogodilo žandarma u vrat. Žandarm je odmah ispalio nekoliko hitaca u napadača. Žandarmu Milošu Jevremenoviću strela je bila u vratu, a operacija je u toku, ali mesto gde je pogođeno je delikatno. Specijalno tužilšatvo je preuzelo vođenje ovog slučaja. Iako idenitet lica nije utvrđen nesumnjivo se radi o terorističkom aktu. Zadržano je još jedno lice sa sličnim performansama i sve naše snage će biti angažovane da vodimo računa da ne bude još nešto slično posle ovoga.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare