Jedan zatvorenik pobegao je juče iz Kazneno-popravnog zavoda Požarevac - Zabela, dok je drugog sprečio komandir, saznaje Nova.rs.

Prema prvim informacijama, juče, 19. juna, u Kazneno popravnom zavodu Požarevac – Zabela, dogodilo se bekstvo dva osuđena lica.

Kako nezvanično saznajemo, oni su preskočila zid visine šest metara iz visoko obezbeđenog dela zavoda.

Uprava: Jedan sprečen, drugi pobegao

Povodom bekstva oglasila se Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

„Pripadnici Službe za obezbeđenje KPZ Požarevac Zabela sprečili su bekstvo jednog osuđenika, dok se za drugim intenzivno traga. Dva osuđenika su iskoristila momenat da napuste pogon u trenutku kad su se za povratak spremali svi radno angažovani osuđenici u paviljone u kojima su smešteni. Komandir iz karaule je odmah uočio osuđenike i ispalio hice upozorenja u njihovom smeru što je jednog od njih odvratilo od bekstva. Za drugim osuđenikom koji služi kaznu od 5 godina za tešku kradju se intenzivno traga“,navodi se u saopštenju i dodaje:

„Uprava za izvršenje krivičnih sankcija je odmah uputila vanredni nadzor na teren kako bismo ustanovili sve okolnosti. Svi oni za koje se ustanovi da nisu ispostovali jasne procedure u radu prilikom obavljanja svojih dužnosti će biti najstrože sankcionisani. Ono što je najvažnije jeste da život i bezbednost drugih osuđenika i zaposlenih nisu bili dovedeni u pitanje nijednog trenutka.“

NAPOMENA: Portal Nova.rs je u inicijalnoj vesti najpre naveo da su dvojica zatvorenika pobegla, međutim, jedan je pobegao, dok je drugi sprečen od strane komandira. Izvinjavamo se čitaocima.

VIDEO: Snimak hapšenja i zaplene 50 kg marihuane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare