Foto:Shutterstock

Četvorica napadača, koji se sumnjiče da su u noći između četvrtka i petka pretukli advokata Gorana Petronijevića i penzionisanog sudiju Novicu Pekovića, saslušani su danas u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

Osumnjičeni, kojima se na teret stavlja nasilničko ponašanje i nanošenje teških telesnih povreda, uhapšeni su ubrzo nakon incidenta i danas su sprovedeni u tužilaštvo.

„Tačno je da su saslušani osumnjičeni za napad. Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo pritvor do 30 dana za osumnjičene“, rekla je portparolka Prvog osnovnog tužilaštva Slavića Jokić Janković za naš portal.

Prema pisanju pojedinih portala, dvojica napadača delimično su priznala izvršenje dela, tvrdeći da su ih oštećeni provocirali, ali su negirali da su pravnike udarali nogama i stolicama. Druga dvojica su u potpunosti negirali izvršenja krivičnih dela koja im se stavljaju na teret i dodali da su pomenuti kafić napustili pre incidenta.

Podsetimo, napadači se terete da su u bašti jednog kafića u Njegoševoj ulici u Beogradu fizički nasrnuli na advokata i sudiju, tukli ih i šutirali, a zatim su ih udarali stolicama. Zasad nije poznato koji je bio motiv ovog stravičnog napada na poznate pravnike, a kako je povređeni advokat ranije izjavio za portal Nova.rs, „jasno je da su on i njegov kolega ciljano napadnuti“.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar