Stevan Ivanišević Foto:Privatna arhiva/Dragan Mujan/Nova.rs

Stevan I. (61), koji je osumnjičen za pokušaj ubistva i nanošenje teških telesnih povreda, u Belom Potoku juče je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu

Svađa i pucnjava dogodile su se nakon što su mladići, navodno, pokušali da mu ukradu česmu.

Stevan Ivanišević Foto:Privatna arhiva

On je izneo svoju odbranu posle koje mu je određen pritvor do 30 dana, piše Telegraf.

Kako Telegraf.rs, saznaje, Stevan je tvrdio da su ga „trojica mladića prva napala i da se ne seća ni da ih je tukao ni ranio“.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

– Stevan je rekao da je invalid. Da on zajedno sa svojim kolegama pravi česme i da ih tu kod kafane izlažu. Osumnjičeni je rekao da od toga živi nekoliko porodica. Da je samo branio oni što je njihovo- kaže naš sagovornik blizak istrazi.

U pucnjavi su ranjeni Ivana L. i I. M. , a P. N. ima frakturu lobanje nakon što ga je Stevan pretukao motkom.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Sukob se dogodio u subotu dva sata nakon ponoći.

Podsetimo, osumnjičeni Stevan I. ranije je bio osuđivan zbog ubistva studenta iz 2002. godine. Navodno, ubijeni mladić bio je emotivni partner njegovog sina. Stevan je predsednik Asocijacije veterana Srbije i bivši pripadnik Jedinice za specijalne operacije, poznatije kao Crvene beretke.

Stevan Ivanišević Foto:Privatna arhiva

On je 2002. godine došao na poziv mladića, kog je ubio, da porazgovaraju o njegovo sinu. U policiji je tvrdio da su ga tada napala trojica mladića, ali da se ne seća da je pucao. Posle ubistva pobegao i bila je raspisana potraga za njim.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Bulevaru patrijarha Germana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar