Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Na suđenju za ubistvo beogradskog kriminalca Aleksandra Šarca u TC Ušće na Novom Beogradu, koje se na teret stavlja kriminalnoj grupi "vračarci", prikazan je snimak likvidacije u garaži tržnog centra. Kobnog dana, Šarac je bio uveren da odlazi na sastanak sa dugogodišnjim prijateljem Nikolom Kačarevićem, dok će se njihove supruge sastati na ručku. Ipak, par godina kasnije, ispostaviće se da je uloga njegovog navodnog prijatelja bila da ga namami na tu lokaciju zbog čega je, prema navodima iz optužnice, dobio 6.000 evra. Kako je ispričala Šarčeva supruga, on jeste strahovao za svoju bezbednost tih dana, ali je na sastanak otišao ne sluteći šta ga čeka.

Aleksandar Šarac ubijen je oktobra 2020. godine. Najpre je teško ranjen u garaži poznatog tržnog centa, a onda je devet dana proveo u Urgentnom centru, nakon čega je podlegao povredama. Tih dana, Šarac je po svemu sudeći bio meta mnogih. Znao je da mu je bezbednost ugrožena, vodio je računa o tome gde se i na koji način kreće, pazio je da ne odlazi u isto vreme na ista mesta, o čemu je kasnije na saslušanju govorila i njegova udovica S. Š.

Ona je u tužilaštvu ispričala da je dve godine pre Šarčevog ubistva, ispred njihove kuće na Čukarici, ubijen njen zet Nebojša Marković koji je živeo u istoj zgradi sa njima. Ubica Čaba Der ga je tada pomešao sa Šarcem, upucao i pobegao sa lica mesta. Ovaj događaj bio je okidač da Šarac počne da koristi blindirani automobil, ispričala je njegova supruga.

„Dva meseca pre nego što je suprug ubijen, na Instagramu su sa lažnih profila upozoravali i provocirali Aleksandra kako ne sme da izađe iz kuće i kako se krije, tako da je ona lično bila upoznata da se Šarac osećao životno ugroženim“, ispričala je S. Š. u tužilaštvu.

Kobni sastanak

Kobnog dana oko 12.00 sati usledio je poziv od Nikole Kačarevića. Prema svedočenju Šarčeve žene, Kačarević ga je pozvao da idu da se vide u Ušće i nakon doručka sa njim, onu se rastali i ponovo se videli neposredno pred odlazak na sastanak. Potom je otišao, a za to vreme, dok je bio sa drugom u tržnom centru, S. Š. je otišla na ručak sa Kačarevićevom tadašnjom suprugom, inače poznatom starletom Tamarom Đurić.

Tamara Đurić, Tamara Djurić
Tamara Đurić Foto: Antonio Ahel/ATAImages

„Kada je Nikola izašao iz Ušća, on je pozvao svoju suprugu i obavestio je da je izašao, a njih dve su se nakon toga rastale. Ona je takođe pokušala da nazove Šarca ali je on bio nedostupan, a kada je došla kući videla je da ga nema. Opet ga je pozvala bez uspeha i tada su već novine objavile šta se dogodilo u tržnom centru“, navodi se u optužnici protiv „vračaraca“, a u okviru iskaza S. Š.

O odnosima Kačarevića i Šarca, S. Š. je ispričala da su bili drugarski i da joj je poznato da mu je Šarac, dok je Kačarević bio u zatvoru, slao pakete, te da je Šarac u njega imao poverenja.

Sa druge strane, tužilaštvo smatra da je Kačarevićeva uloga bila da namami Šarca na određene lokacije u određeno vreme i da je za taj posao dobio 6.000 evra. On je na suđenju negirao krivicu te ispričao da je novac koji je pronađen u njegovom stanu prilikom hapšenja, imovina njegove porodice, jer su imućni.

Tamara Đurić, Tamara Djurić
Tamara Đurić Foto: Antonio Ahel/ATAImages

„Moja porodica i ja trpimo veliku nepravdu, od medija koji su me zajahali. Moja žena im je poslala skrinšot da je toga dana Aleksandar Šarac zvao mene da se vidimo, a ne ja njega. Mi smo se poznavali od 2008, izlazili smo družili se, kada sam otišao u zatvor 2013. on me posećivao, slao mi pakete, a kada sam izašao 2019. redovno smo se družili išao sam na njegove rođendane, rođendan njegove žene, deteta, on na rođendane moje žene. Celo leto 2020. proveli smo svi zajedno porodično na mom gliseru kod Ostružnice, deo leta smo bili svi zajedno sa ženama u iznajmljenoj kući kod Novog Sada, uživali, kupali se u bazenu“, pričao je optuženi Kačarević o bliskosti sa ubijenim Šarcem.

Podsetimo, kriminalna grupa „vračarci“ tereti se da je izvršila ubistvo Aleksandra Šarca, Aleksandra Halabrina i Darka Čađe Ristića, dok su pokušali da ubiju Miloša Nilovića, Andriju Zarića, Arsenija Stefanovića, Samira Divljanovića (ranije se prezivao Tutić) i sada pokojnog Lazara Vukićevića. Na optužnici se nalazi 38 osoba, a kao vođe označeni su Nikola Džoni Vušović, koji je trenutno u bekstvu, Uroš Piperski, dok je Dario Đorđević bio njihova desna ruka.

Bonus video: Hapšenje navijača koji su se tukli kod Vukovog spomenika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare