Gužva u Beogradu kombo
Gužva u Beogradu. Foto: Naxi kamere

Da su u Beogradu počele velike prazničke prvomajske i uskršnje gužve, svedoči i potpuni saobraćajni kolaps na svim frekventijim putnim pravcima.

Slobodni dani počinju od sutra, odnosno, od petka do utorka, a mnogi su već danas krenuli „na sve strane“.

slavija guzva
Gužva u Beogradu. Foto: Naxi kamere

Najveće gužve zabeležene su na Autokomandi, Brankovom mostu, auto-putu… koje su počele već oko 13 sati.

Gužva Slavija
Foto: Vlasta Vukićević/Nova.rs

U skladu da tim, policija je uputila apel na sve učesnike u saobraćaju da tokom predstojećih vaskršnjih i prvomajskih praznika budu odgovorni, poštuju saobraćajne propise i ne sedaju za volan pod dejstvom alkohola.

Vladimir Vida iz Uprave saobraćajne policije ukazao je da je prethodnih godina broj vozača koji za vreme vaskršnjih praznika učestvuju u saobraćajnim nezgodama pod dejstvom alkohola, bio dva puta veći od godišnjeg proseka, dok je za vreme prvomajskih praznika taj broj bio čak tri puta veći.

gazela guzva
Gužva u Beogradu. Foto: Naxi kamere

„Zbog toga apelujemo na vas da praznike proslavite odgovorno, da ne dovodite u opasnost i sebe i druge učesnike brzom vožnjom i nepropisnim preticanjem, kao i da ne sedate za volan ukoliko ste prethodno konzumirali alkohol“, istakao je Vida.

Prema njegovim rečima, tokom predstojećih praznika, na svim najvažnijim putnim pravcima u zemlji očekuje se pojačana frekvencija saobraćaja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare