Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Tokom jučerašnjeg dana, više od hiljadu ljudi prisustvovalo je sahrani koja je obavljena u selu Lukare. Dženaze molitvi prisustvovali su brojni građani Novog Pazara, a molitvi su prisustovali i visoki zvaničnici Islamske zajednice u Srbiji na čelu sa Muftijom Mevlud efendijom Dudićem. Dženaza trojici mladića, Amelu Ibrahimoviću (21), Mithatu Hamidoviću (24) i Amaru Ujkanoviću (22), obavljena je u selu Lukare, dok će se dženaza Senadu Đerleku (22) klanjati danas posle podne u selu Zaluže.

Četvorica mladića nastradala su u čeonom sudaru dva putnička vozilau Selu Lukare nadomak Novog Pazara, na magistalnom putu Novi Pazar-Ribraićei. Oni su bili u vozilu kraljevačkih registarskih oznaka i sva četvorica su stradali na licu mesta, dok je u drugom vozilu povređena jedna žena i ona se danas nalazi u stabilnoj zdravstvenoj situaciji.

Selo Lukare ali i Novi Pazar, pokriveni su tugom. Svi i danas pričaju o ovom slučaju, kao i ceo region. Velika žalost pogodila je ovaj deo Srbije, zbog tuge otkazane su brojne manifestacije, uključujući i večerašnju premijeru filma „Qu Vadis Aida“, na kojoj je trebalo da gostuju glumci i produkcija filma, te će samo biti prikazan film.

Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Jedan od drugova koji su tu noć sedeli sa Amelom, Mithatom, Amarom i Senadom u lokalnoj kafečajnici, izbegao je pogibiju, tako što je u poslednjem trenutku odustao od vožnje sa drugovima i rekao da će ipak ostati.

„Sedeli smo u kafečajnici, smejali smo se i pričali o golfu, zezali se kolko može da se proda, koliko para vredi. Zvali su me da idemo kod Nina, našeg drugara, da popijemo kafu, reko sam da mo je kasno za kafu i da ću ipak ostat, oni su otišli da se provozaju ili do Nina, ali vrlo brzo smo čuli šta se desilo i što je još gore, videli“, kroz suze priča jedan od drugara, prepričavajući ostalima šta se desilo.

Nino, vlasnik kafečajnice u naselju Mur, odmah pored Lukara, kaže da su stradali momci njegovi veliki drugovi i stalni gosti u njegovom lokalu.

„Čuli smo se tu noć, otišli su do grada da na benziskoj uzmu kafe za poneti i trebali su da dođu do mene, da se vidimo. Allah je tako hteo, uzeo ih je sebi, i nisu stigli do mene. To su momci kristalni, bili su primer i oličenje dobrote. Svako ko njih zna kazaće ovo isto. Molim Allaha da im podari Dženet. Kod nas se kaže Allahu su bili miliji nego nama, pa ih je zbog toga uzeo sebi“, priča za naš portal Nino jedan od prijatelja stradalih mladića iz Novog Pazar.

Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Svi koji poznaju četvorici stradalih momaka o njima govore samo najlepše, ističu da su bili vredni i dobri momci. Mithat se skoro i oženio, počeo da radi i formira porodicu, a za njega prijatelji kažu da nije bilo boljeg druga od njega. Tako je za sve stradale momke, niko nema da kaže bilo kakvu negativnu reč.

Pročitajte još:

Tokom jučerašnje posete Novom Pazaru, Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je saučešće Nazimu Ibrahimoviću, ocu Amela Ibrahimovića (21) jednog od četvorice mladića koji su poginuli u ovoj teškoj nesreći. Kako nam je rekao stric Amela Ibrahomovića, Amel se u Novo Pazar vratio iz Nemačke samo dan pošto je stradao, a prema njegovim rečima jedan od rođaka Amela, se uhvatio za traku i u poslednjem trenutku odustao od vožnje golfom koja je njegovog rođaka i još tri mladića ubzeo zatim odvela u sigurnu smrt.

Članovi porodica nisu u stanju da govore za naš portal, poručuju da ne postoje reči kojima mogu da opišu ono što nose u srcima.

„To samo Bog zna i njihova srca, kako je to izgubiti mladog sina“, rekli su neki od njih kratko.

BONUS video: Nesreća u Aleksincu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar