Foto:Irfan Ličina; MUP Srbije

Nikola Vušović, poznatiji kao Džoni sa Vračara, uhapšen je sa suprugom M. L. danas u Barseloni u koordinisanoj akciji UKP i španske policije po našoj Interpolovoj poternici, što je potvrdio ministar Ivica Dačić.

Pripadnici kriminalne grupe Džonija sa Vračara, OKG „Vračarci“, osumnjičeni su za tri ubistva, Aleksandra Halabrina, Aleksandra Šarca i Dragana Ristića Čađe, te za pokušaje ubistava Samira Tutića, Lazara Vukićevića, Miloša Nilovića Runja, Andrije Zarića i Arsenija Stefanovića.

Ekipa Nikole Vušovića sejala je smrt na teritoriji Beograda, odnosno na Novom Beogradu, Bežaniji, Vračaru, Kaluđerici, a jedno je počinjeno u Sopotu.

Osim tri ubistva i gore navedenih 5 pokušaja, sumnjiče i za pripremu ubistava najviših državnih funkcionera.

Navodi se da su radili su za „kavački“ klan na čijem su čelu Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer, kao i to da su sarađivali sa ekipom Veljka Belivuka.

Podsetimo, Aleksandar Šarac (35), „Pink panter“ i blizak saradnik škaljarskog klana, pre godinu dana teško je ranjen u sačekuši u tržnom centru „Ušće“ na Novom Beogradu, a nakon devet dana preminuo je u Urgentnom centru u Beogradu.

Aleksandar Halabrin (26) iz Janošika nestao je 20. marta 2020., a pronađen je raskomadan 16. maja iste godine u plitkom grobu u livadi u Sopotu sa prostrelnom ranom na glavi.

Aleksandar Halabrin Foto: Privatna arhiva/ Aleksandar Halabrin

Dragan Ristić Čađa ubijen je 10. septembra 2020. godine u Kaluđerici.

Samir Tutić, narko diler iz Novog Pazara, teško je ranjen 2019. godine na Vračaru.

U „porše“ Lazara Vukićevića 2019. stavljena je bomba koja je eksplodirala, a niko nije povređen, ni ubijen. Međutim, on je ubijen godinu dana u Ritopeku u Belivukovoj klanici.

Na Miloša Nilovića Runja, kako se veruje, pokušan je napad u kafiću na Vračaru kada je u njega uleteo muškarac sa maskom i uzijem.

Miloš Nilović, Foto: Facebook

Automobil „fića“ Andrije Zarića, za kog se navodi da je bio član „Pink Pantera“ izgoreo je pre dve godine na Brankovom mostu.

Advokat Arsenije Stefanović (33) ranjen je hicem iz pištoja u Ulici Milana Vujaklije na Bežanijskoj kosi prošle godine.

VIDEO: U međunarodnoj akciji Santa u Srbiji uhapšeno 20 osoba

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar