Foto:printscreen/Facebook

Zoran R. (39), koji se našao na spisku osumnjičenih koji su pomogli Fatonu Hajriziju da pobegne nakon što je jednog policajca ubio, a njegovog kolegu teško ranio kod Loznice, i ranije je bio hapšen sa svojom partnerkom. Ovog puta Zoran se sumnjiči da je sa svojom suprugom Ivanom R. pomogao Hajriziju, a prethodno je takođe hapšen sa svojom partnerkom, tada Danijelom D. doduše zbog drugog krivičnog dela.

Zoran R. i Ivana R. uhapšeni su nakon stravičnog zločina koji se prošle nedelje dogodio u Lipničkom Šoru kod Loznice, nakon što su policajci zaustavili automobil u kom je bio Faton Hajrizi koji je na njih otvorio vatru. Ubio je policajca Nikolu Krsmanovića (34), teško ranio njegovog kolegu Vjekoslava Ilića (50), a potom se dao u bekstvo tokom kog je imao više pomagača. Među njima su bili supružnici Zoran, koji je uhapšen u Bijeljini i njegova supruga Ivana koja je privedena u Mladenovcu.

Foto:printscreen/Facebook

Za Zorana R. se sumnja da je organizovao prevoz Hajriziju, a trebalo je navodno i da mu pomogne prilikom prelaska državne granice Srbije sa Bosnom i Hercegovinom. I to nije prvi put da Zoran R. ima problema sa zakonom, a interesantno je da je i prošlog puta, prema pisanju beogradskih medija, privođen sa svojom tadašnjom partnerkom. Lisice na ruke su mu stavljene marta 2019. godine na graničnom prelazu Gradina i zato što je bio označen mozgom kriminalne organizacije koja je osmislila šverc 1,1 tone droge. Sa Zoranom R., tada je navodno uhapšena i njegova tadašnja izabranica Danijela D.

„Šverc su, kako se sumnjalo, organizovali Zoran R. i njegova tadašnja partnerka Danijela D. U kamionima kojima je droga prevožena napravljeni su bunkeri. Njen zadatak je bio da iznajmljuje kamione i traži vozače, dok je Zoran R. bio mozak svake akcije. Narkotici su putovali iz Srbije preko Bugarske u Tursku, koja je bila krajnja destinacija“, otkrio je tada izvor Kurira.

Blogerka iza rešetaka

Ovog puta, istovremeno kada je i Zoran u Bijeljini, u Mladenovcu je privedena njegova supruga Ivana R. Nju su mediji opisali kao influenserku koju na društvenim mrežama prati više od 12 hiljada ljudi, a koja te platforme koristi kako bi delila savete mladim majkama kako mogu da zarađuju od kuće.

„Ivana živi u Mladenovcu i ima troje dece. Venčali su se 2020“, kazao je izvor beogradskih medija. Iako Ivana na svojim mrežama ne objavljuje mnogo fotografija sa suprugom, osvrće se na detalje iz svog privatnog života.

Hajziri Faton osumnjičeni Foto:printscreen/Foto:printscreen /YouTube/ KTV – Kohavision;

„Sa 18 godina sam zatrudnela i napustila školu, radila sam u noćnim klubovima kao hostesta. Kasnije sam srela čoveka svog života, udala se i rodila još dvoje dece, on radi u inostranstvu“, rekla je između ostalog u javnom videu i naglasila da je „prošla i raj i pakao“.

Lažna dokumenta

Prilikom hapšenja Zorana R. kod njega su pronađena i lažna dokumenta. Taksista koji je vozio Hajrizija dok je bežao od srpske policije ispričao je da mu je ubica kazao da ide kod izvesnog Marka Markovića, inače vlasnika hotela u Bijeljini. Lažna dokumenta koja su mu pronađena upravo su, prema pisanju srpskih medija, slovila na to ime i prezime.

Bonus video: Hapšenje osumnjičenog za uznemiravanje maloletnica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare