Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs;:printscreen /YouTube/ KTV - Kohavision

Iako se najpre za ubistvo policajca Nikole Krsmanovića (34) u Loznici sumnjičio Albanac Artan Hajrizi, došlo je do obrta, a kako je MUP danas saopštio, zločin je izvršio Faton Hajrizi, begunac koga je danas srpska policija locirala i likvidirala. Faton Hajrizi iza sebe ima poduži dosije, robijao je zbog ubistva, dok njegov brat radi u Nemačkoj kao građevinac i nije imao sukobe sa zakonom. Ipak, iako je Artan tvrdio da mu je brat ukrao dokumenta, te da su ona zato pronađena na mestu zločina, postavlja se pitanje da li time zapravo kupovao vreme za Fatona.

MUP Srbije najpre je juče objavio da je u toku potraga za Artanom Hajrizijem, čija su dokumenta pronađena na licu mesta gde je ubijen Nikola Krsmanović, a ranjen njegov kolega Vjekoslav Ilić.

Pročitajte još:

Ipak, ubrzo se oglasio Artan Hajrizi koji je za pojedine medije izjavio da je on u Nemačkoj i da mu je brat ukrao dokumenta, kao i da je zbog toga bio u policiji, odnosno kako bi prijavio krađu dokumenata.

Pravo pitanje u celom slučaju jeste zbog čega Artan nije odmah prijavio policiji nestanak dokumenata, već je čekao dva dana da to uradi. Pitanje je da li je na taj način Artan Hajrizi kupovao vreme za brata, koji je ubio policajca u Loznici.

Da je ova izjava Artana sumnjiva, ukazao je još juče ministar policije Ivica Dačić.

Pročitajte još:

„Lice čija su dokumenta kod naše policije Artan Hajrizi, dao je izjavu policiji u Hanoveru danas u 11.55 časova da mu je prekjuče njegov brat Faton iz njegovog stana u Hanoveru ukrao lična dokumenta. U pitanju je klasična laž, jer po kojoj logici lice se iz Hanovera vraća u Preševo ilegalno i ponovo pokuša da ilegalno ode u Nemačku?! Iz ovoga se jasno vidi da je to dogovoreno ranije i da je reč o organizovanom aktu. Nemačka policija treba hitno da odgovori da li je Faton bio u Hanoveru i kako je ušao i izašao, i kako se našao u Preševu i zašto, sa kojim ciljem? Posledica tog terorističkog akta i organizacije je ubistvo policajca, i zato tražimo i očekujemo punu saradnju sa nemačkom policijom i EULEKSOM, a ne laži u koje niko ne veruje”, izjavio je Dačić juče.

Ivica Dačić Foto:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Ipak, danas je cela misterija oko krađe dokumenata rasvetljena. Kako je ministar Dačić saopštio, Artan je lagao da mu je brat ukrao dokumenta, već mu ih je poslao u Srbiju.

Zbog toga će tražiti da se raspiše međunarodna poternica za Artanom.

Ko je ubica policajca?

Faton Hajrizi, ubica policajca koga su pripadnici MUP Srbije likvidirali danas u Loznici, pobegao je 6. jula iz zatvora Smrekovnica, a to mu je bilo ukupno deveto bekstvo iz zatvora, po čemu je rekorder na Kosovu.

On je zapravo imao slobodan vikend, izašao je iz zatvora i nije se vratio. Odmah tada je sa njim raspisana poternica jer je reč o opasnom beguncu, osuđenom za teška krivična dela.

Hajrizi je javnosti postao poznat posle ubistva ruskog vojnika, pripadnika KFOR-a, 2000. godine, a taj zločin je izvršio kad je imao samo 15 godina.

Zbog ovog ubistva osuđen je na 27 godina zatvora, ali je po prvi put pobegao posle samo tri dana provedenih iza rešetaka zatvora u Kosovskoj Mitrovici.

Više puta je bežao iz zatvora i bio hapšen.

Iza sebe ima poduži krivični dosije, u njemu i ranjavanje policajaca prilikom krađa.

VIDEO: Ubijen policajac kod Loznice, potraga za napadačem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare