Foto:TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

U poslednjih pet meseci na području šabačke Policijske uprave privremeno je oduzeto 25 putničkih vozila zbog prekršaja koji predstavljaju osnov za privremeno oduzimanje vozila.

„Među prekršajima najviše je bilo slučajeva upravljanja putničkim vozilom bez odgovarajuće izdate vozačke dozvole za jednu kategoriju motorih vozila, kao i prekršaj upravljanje motornim vozilom u vreme trajanja izrečene zaštitne mere upravljanja motornim vozilom“, rekao je danas oficir Odeljenja saobraćajne policije PU Šabac Jovan Jerinić.

Jerinić je istakao da je to značajan broj vozila koji je oduzet kao i značajan broj prekršaja koji je otkriven, kao i da su među prekršiocima u većini slučajeva mlađi muškarci.

Pročitajte još:

„To govori o tome da se Ministarstvo unutrašnjih poslova trudi da otkriva najteže prekršaje, sankcionišemo ih i na taj način utičemo na povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Struktura izvršilaca težih prekršaja govori o tome da su to najčešće muškarci između 20 i 30 godina, dok su se žene pokazale kao savesni vozači po ovom pitanju i nema ih među prekršiocima“, istakao je Jerinić.

On je dodao da se vozačima koji učinine teže prekršaj, a koji su u poslednje dve godine pravosnažno dva puta ili više osuđivan za takva dela, odmah oduzima vozilo koje ostaje u policiji sve do okončanja sudskog postupka.

Jerinić je apelovao na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način sačuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Tokom prvih pet meseci primene nove mere iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na teritoriji Republike Srbije saobraćajna policija privremeno je oduzela 188 vozila od učinilaca težih prekršaja, saopštilo je ranije Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Najaviše automobila oduzeto je na području Beograda, dok je Policijska uprava Šabac na drugom mestu.

BONUS VIDEO: Nesreća na putu Valjevo  – Beograd.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare