Foto: Shutterstock/umrli.me

Cetinjanin Vasko Lješković (37) visokorangirani pripadnik škaljarskog klana, likvidiran je pre 16 dana kada ga je profesionalni egzekutor ubio jednim hicem iz snajpera dok je ručao u dvorištu porodične kuće. Prema navodima poznanika i komšija, Lješković je poslednje četiri godine bio veoma obazriv, retko je napuštao zidine velepne vile i vozio se, navodno, isključivo u blindiranom automobilu.

Profesionalni ubica, za kojim crnogorska policija i dalje traga, tog 27. septembra u popodnevnim časovima pucao je sa velike udaljenosti, tačnije sa brda udaljenog oko 500 metara i pogodio „škaljarca“ direktno u srce. Lješković se od hica srušio, a posle pola sata i preminuo uprkos reanimacije i svih napora lekara da ga spasu.

Vasko Lješković je veoma vodio računa o svojoj bezbednosti. Znali smo da se bavi tim nekim poslovima, ali se nikad nismo zanimali, niti ispitivali o čemu je reč, nije to naše. Šta nas briga, svako gleda svoje dvorište, ali bio je dobar komšija. Znamo ga ceo život, a poslednje četiri godine se kretao samo u određenim krugovima, dolazili su im uvek isti ljudi, provereni“, navodi za Kurir poznanik i komšija škaljarca i dodaje:

Vasko Lješković Foto: umrli.me

„Imao je mnogo automobila, a za jedan od njih se pričalo da je blindirani. Retko je napuštao zidine vile, skoro nikad. Imaju oni sve što im je potrebno u kući, nije ni bilo potrebe da izlazi“.

Sagovornik Kurira, koji tvrdi da je dobro upućen u život ubijenog komšije Vaska Lješkovića, rekao je da je ubica znao sve navike ovog „škaljarca“.

„Taj neko, ko je ubio Vaska, morao je sve da zna o njemu. Nadgledao ga je sigurno, ne danima, nego mesecima. Tu je ubica sigurno imao pomagača, nije mogao sve sam da odradi. Bio je na brdu, odatle je gađao i samo jedan metak je bio presudan“, kaže on i dodaje:

„Nismo mi ni znali šta se desilo sve dok nismo čuli sirene. Policija, Hitna pomoć, ma bilo je toliko ljudi u naselju da je ceo kraj bio blokiran. Posle sam čuo od komšija da je, navodno, maćeha Gorana Radomana, koja živi na svega 300 metara od Lješkovića, kukala i izustila: „Evo, i njega su sredili!““

Goran Radoman, škaljarac Foto: MUP

Podsetimo, Goran Radoman je prva žrtva kotorskih klanova koji je izrešetan u febuaru 2015. u garaži zgrade na Novom Beogradu, gde je živeo s porodicom, i to samo dva meseca nakon što je nestao vredan tovar kokaina u jednom stanu u Valensiji.

Prema navodima komšija, Vasko Lješković i Goran Radoman bili su jedni od najboljih prijatelja i saradnika. Nakon što je Lješković ubijen, od njega su se, osim supruge i porodice, oprostili brojni prijatelji, kumovi i osobe koje se dovode u vezu sa „škaljarskim klanom“, a samo u jednim crnogorskim novinama za njega je osvanulo čak 118 čitulja.

„Ubili su mi te kukavički, u kući, njima kako dolikuje i jedino kako su mogli prići lavu kao što si ti“, pisalo je između ostalog u čitulji koju je potpisala Vaskova supruga. Od njega su se oprostili i porodica Radoman, Vladan Radoman je posvetio sledeće reči ubijenom saborcu, prijatelju i komšiji:

„Brate moj! Nedostajaćeš za sve što dolazi i što bez tvog prisustva neće biti potpuno. Ostavio si za sobom žal koji neće utihnuti, ali će plamen tvoje energije i ljudskosti prkosno bukteti i osvetljavati nam put! Počivaj u miru.“

Sumnja se da je Vasko Lješković još jedna u nizu žrtava u ratu dva zavađena kotorska klana, „kavačkog“ i „škaljarskog“, koji je dosad odneo više od 60 žrtava.

Bonus video: Pokušaj ubistva Radoja Zvicera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare