Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

"Lice tog čoveka vidim u svojim snovima i zato spavam samo po par sati. Želim da izrazim saučešće njegovoj porodici. Imam vere u pravosuđe Srbije da će doneti pravednu odluku". Ovako je danas pred Osnovnim sudom u Nišu govorio turski državljanin Mustafa Arslan (61) optužen za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja koje je za posledicu imalo smrt Piroćanca Zorana Đorđeva (53).

Do nesreće je došlo 19. juna u ranim jutarnjim satima na auto – putu Niš – Pirot kada je Turčin upravljajući vozilom džip, pri vožnji u istom smeru, udario u “BMW” za čijim je volanom bio Đorđev koji je od zadobijenih povreda preminuo. Kolikom je silinom džip udario u vozilo Đorđeva svedoči i to što je izleteo kroz šiber pre nego što je njegov auto završio u jarku pored puta.

Mada vidno potresen o čemu su svedočile i njegove suze dok je porodici izjavljivao saučešće, Mustafa je odbacio odgovornost za nesreću.

„Dok sam se kretao auto – putem sa moje leve strane išao je i jedan veliki džip. Hteo sam da pređem u levu stranu ali nisam mogao jer je to vozilo krivudalo. Zato nisam mogao da se sklonim pa sam udario u desnu stranu automobila (Zoranovog) koje je iz zaustavne trake u nameri da se uključi u voznu, izletelo pred moje vozilo. . Nisam mogao ništa da ga izbegnem, niti da zakočim, niti da se zaustavim jer se paralelno sa mnom kretao taj džip koji je neprestano krivudao“, objasnio je Mustafa kako je došlo do nesreće. On je svoj iskaz dao preko tumača za turski jezik s obzirom na to da ne govori srpski pa ne bi mogao da prati tok postupka.

Njegov branilac ga je upitao da li je, kada je izašao iz svog vozila video da su na Zoranovom vozilu bili upaljeni žmigavci, odgovorio odrečno.

Njegov sin Serkan Mustafa potvrdio je njegove navode.

„Spavao sam sve dok se nismo sudarili sa tim automobilom. Onda smo ja i otac izašli da vidimo taj auto koji je završio na travnatoj površini pored kolovza. Na njemu nisu radili žmigavci, toga se sećam. Pozvao sam policiju da ih obavestim o nesreći a zatim mi je pozlilo. Događaja posle nesreće se odlično sećam jer te slike ne mogu nikako da izbacim iz glave“, kazao je Serkan ali je tužilaštvo izrazilo sumnju u verodostojnost njegovog iskaza.

U sudnici su bili i Zoranova supruga Violeta Đorđev i njegovi sinovi Ivan i Milan koji su kratko kazali da ostaju pri iskazima koje su dali u Osnovnom javnom tužilaštvu.

Osnovno javno tužilaštvo zatražilo je da se turskom državljaninu izrekne kazna zatvora od najmanje četiri godine te da mu se izrekne i mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom. Mustafa je na suđenje doveden u pritvor gde se nalazi od hapšenja 19. juna a koji mu je produžen na predlog tužilaštva jer je strani državljanin pa preti opasnost od njegovog bekstva.

Na sledećem glavnom pretresu biće saslušani svedoci, policijski službenici koje je predložila odbrana te veštak saobraćajne struke.

VIDEO: Hapšenje osumnjičenog za prodaju droge u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar