Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/Facebook

Na Lešću se okupio veliki broj građana i na večni počinak ispratio Dragana Vlahovića (51), ubijenog čuvara Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, koji je zajedno sa još osam đaka tragično stradao od ruke maloletnog Koste K. Dragana je na večni počinak ispratilo više stotina ljudi, uglavnom mladih, sadašnjih i bivših đaka koji su u rukama držali belo cveće.

Potresni prizori bili su i ispred kapele gde su sedeli uplakani đaci, a nakon što je završeno opelo, tokom formiranja kolone, jedan od učenika stao je sa crtežom na kojem je Dragan predstavljen kao superheroj, što je izazvalo mnoge jecaja i suza. Članovi porodice održali su govor na Draganovoj sahrani.

„Došao je dan na koji niko nije bio spreman. Dragan je za rodbinu uvek bio Mita, a za ostale čika Dragan. Vedar, nasmejan, stvoren za šalu, najviše je voleo decu, a svoju nije imao… Najviše je bio srećan kad je dobio unuke od sestara. Đake je dočekivao i ispraćao svaki dan. Kao porodica imamo neprocenjive uspomene, ali smo ponosni što je imao toliku ljubav prema deci. Bio je nesebičan velikog srca. Neka mu je večna slava i hvala“, rekao je jedan od članova porodice.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Neprežaljenom sinu, ujaku i bratu porodica je posvetila još jedan govor.

„Sada je pokazao pored dobrote i ljudskosti i hrabrost, gde je raširio krila misleći da će sakupiti zlo olovo ne sluteći da će tim krilima prigrliti mališane. Tragediju nije uspeo da spreči“.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Plato ispred kapele bio je mali da primi sve one koji žele da odaju poslednju počast tragično ubijenom Draganu.

Sahrani su prisustvovali i Miško Ražnatović i Dejan Ristić.

Podsetimo, Dragan Vlahović stradao je zajedno sa osam učenika OŠ „Vladislav Ribnikar“ kada je Kosta K. otvorio vatru.

BONUS VIDEO: Paljenje sveća ispred Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare