Suđenje glumcu i reditelju Draganu Bjelogrliću povodom napada na reditelja Predraga Gagu Antonijevića nastavljeno je danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu. Danas su ponovljeni snimci koji su puštani na prošlom suđenju, a koji su sudu dostavljeni iz policijske uprave u Nišu iz hotela "Ambasador", koja su nastala sporne večeri avgusta 2021. godine, a koji su za ovo ročište usporeni i zumirani.

Na prvom snimku je prikazano kako Bjelogrlić prilazi stolu za kojim sedi Antonijević, zamahuje otvorenom šakom i udara ga.

Dragan Bjelogrlić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Sudija je konstatovala da se vidi kako Bjelogrlić zamahuje otvorenom šakom, ali da se od Bjelogrlićevog položaja tela ne vidi da li ga udara otvorenom ili zatvorenom šakom.

Na istom snimku se vidi kako Antonijević, nakon udarca, nogom odguruje Bjelogrlića, a zatim obojica kreću ka staklenoj čaši koja se nalazila na stolu, što je i sudija konstatovala.

U nastavku snimka moglo se videti kako je Bjelogrlić opet krenuo ka Antonijeviću, udarajući ga u gornji deo tela, za šta odbrana tvrdi da je Antonijević prvi krenuo da uzme čašu, a da ga je Bjelogrlić samo sprečavao u nameri da njega udari u glavu.

Nakon suđenja, Bjelogrlićev advokat Jugoslav Tintor je istakao da je sud nesumnjivo utvrdio da je video-materijal montiran i sečen.

Jugoslav Tintor Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„To ne sme da se radi sa snimcima kada su dokaz na suđenju, time je ceo materijal kompromitovan. Utvrđeno je da nedostaje ključnih 50 sekundi, o kojima svedoče i Bjelogrlić i Antonijević. Kada bi postojalo tih 50 sekundi, tačno bi se videlo ko govori istinu, a ko laže. Ono što ste mogli da utvrdite jeste da prvi udarac nije bio udarac pesnicom, kako to Antonijević tvrdi, već otvorenom šakom kao što kaže Bjelogrlić u odbrani. Mogli smo utvrditi da nije tačno, iz snimka, kako je to Antonijević rekao, kada je uzeo čašu odbacio istu, već je sve vreme drži u desnoj ruci i njome želi da udari Bjelogrlića u glavu, a Bjelogrlić mu nanosi udarce kako bi tu čašu ispustio iz ruke. Sud je konstatovao da je Antonijević tek po okončanju sukoba stavio tu čašu na sto što se jasno vidi“, zaključio je advokat Tintor.

Nastavak ročišta zakazan je za 29. maj, za kada su pozvani svedoci Nebojša Ćerković, glumica Jovana Stević i pisac Vladimir Kecmanović.

Bonus video: Na suđenju Bjelogrliću prikazani snimci iz Niša: MUP nije dostavio sve, a jednom nedostaje deo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare