David Knežević i Ana Knežević Foto:Broward County Sheriff; privatna arhiva; shutterstock

Ana Knežević Henao (40) nestala je 2. februara u Madridu, a za njenu otmicu i ubistvo optužen je njen bivši muž David Knežević koji se trenutno nalazi u zatvoru u Sjedinjenim Američkim Državama. Španska policija i FBI nastavljaju potragu za Aninim telom na nekoliko lokacija u Španiji, Italiji i Srbiji. Međutim, španski mediji su sada po prvi put objavili snimak iz njenog stana, mesta zločina, gde je Ana poslednji put viđena. U stanu je zatečen nered, dok su njene lične stvari ostale netaknute.

Prema istraživanjima Nacionalne policije i FBI-ja, mesto zločina bila je Anina kuća u Madridu. Njen bivši muž došao je iz Srbije u Španiju iznajmljenim automobilom, kojem je prethodno promenio tablice i zatamnio stakla. Popodne 2. februara, kupio je sprej za farbanje u prodavnici, a zatim sakriven iza kacige za motor, ušao u zgradu i poprskao sigurnosne kamere crnim sprejem.

Potom se, kako se navodi, popeo do Aninog stana. Tamo ju je, prema istražiteljima, ubio i izneo u velikom koferu. Kada je Anina prijateljica prijavila njen nestanak, policija je 4. februara ušla u stan. Ana je u stanu ostavila svu svoju odeću i lične stvari, dok se sumnja da je njen muž odneo njen laptop i mobilni telefon.

Na snimku iz Aninog stana vide se njene lične stvari, radijator koji je ižvrljan crnim sprejem, a u kupatilu oko kante, vidi se ispreturano đubre koje se nalazi na pločicama toaleta. Kako se vidi na snimku, u stanu nije bilo premetačine, ni tragova borbe. 

David koristio tri telefona

David Knežević pobegao je iz Španije te iste noći, sa telom svoje žene u gepeku automobila. Istražitelji su tražili Anino telo na nekoliko mesta na putu ka Srbiji. Potraga je obavljena u Madridu i u reci Halon kod Medinaselija u provinciji Sorija. Takođe su pretražili i šumovito područje u okolini Vićence u Italiji. Za sada, bez uspeha.

Sanna Rameau i Ana Knežević Foto:privatna arhiva

Najnoviji tragovi policije otkrivaju da je Knežević na povratku u Srbiju imao svoj mobilni telefon (koristio je tri različita kako bi izbrisao tragove) i telefon Ane Knežević.

„To pokazuju podaci dobijeni iz centralnog sistema automobila koji je iznajmio za put kroz Evropu. Obe linije su bile aktivne u tom automobilu dok je išao ka Srbiji, dan nakon što je Ana nestala“, navode španski mediji.

U izveštaju policije se navodi da su poruke koje je navodno bivši muž slao Aninoj prijateljici, predstavljajući se kao Ana, poslate sa teritorije Francuske. U tim porukama se navodi da je Ana upoznala „divnog čoveka“ s kojim je planirala da provede vikend u kući na periferiji Madrida.

Ana Knežević i David Knežević Foto:privatna arhiva

Otac osumnjičenog odbio da svedoči, majka nije htela da odgovara na pitanja

Španski i FBI istražitelji putovali su u Srbiju kako bi pokušali da pronađu nove tragove o mestu gde se nalazi Anino telo. Ispitivali su vlasnika automobila koji je Knežević koristio i druge svedoke. 

Ana Knežević Foto: Privatna arhiva

Otac osumnjičenog odbio je da da izjavu, dok je majka Biljana svedočila i govorila o odnosima između njenog sina i snaje. 

Kada su joj istražitelji pokazali sliku muškarca, tačnije njenog sina kako kupuje sprej u obližnjoj radnji u Madridu i zamolili su je da kaže da li ga prepoznaje, majka osumnjičenog odgovorila je: „Ne želim da odgovorim.“

Milioni u igri

Buran razvod supružnika Knežević, koji prema pisanju medija u SAD još nije bio zvaničan, usledio je nakon 12 godina braka i upravo je to bio razlog da se Ana odseli u Madrid. Članovi njene porodice i prijatelji su ispričali da su se David i Ana sporili zbog pozamašne imovine, koja je procenjena na 15 miliona dolara. Oni su vlasnici tri kuće na Floridi, od kojih jedna vredi više od 900.000 dolara, kao i firmu koja se bavi odražavanjem računarskih mreža.

Bonus video: Ubistvo Nenada Gajanovića u Nemačkoj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare