Milivoje Katnić Foto: R.R./ATAImages

Nekadašnji glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i bivši visoki policijski funkcioner Zoran Lazović uhapšeni su u zoru po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Lazovića i Katnića uhapsili su su službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) po nalogu SDT-a, koji ih sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja.

Milivoje Katnić Foto: R.R./ATAImages

Službenici Specijalnog policijskog odeljenja (SPO) u sklopu jednog od najvećih predmeta u Specijalnom državnom tužilaštvu trenutno izvodi akciju na više mesta u Crnoj Gori.

„Na osnovu međusobne saradnje i višemesečnog koordinisanog delovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona – EUROPOL, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva,Specijalno policijsko odeljenje je, uz asistenciju Sektora policije specijalnih namena, lišilo slobode M. K., bivšeg glavnog specijalnog tužioca i Z. L., bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije, zbog osnova sumnje da su učinili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja“, saopštio je državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Milivoje Katnić Foto: R.R./ATAImages

Katnić i Lazović, kako je dodao, biće sprovedeni specijalnom tužiocu radi saslušanja u zakonskom roku.

„U toku je i pretresanje njihovih stanova i drugih prostorija, u Podgorici, Cetinju, Budvi i Bijelom Polju, radi pronalaska tragova krivičnog dela i predmeta koji mogu biti od koristi za postupak“, saopštio je Radonjić.

Premijer Crne Gore Milojko Spajić kazao je da pozdravlja kontinuiranu borbu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) protiv svakog vida kriminala i korupcije.

„Ove akcije svedoče o stepenu infiltracije organizovanog kriminala u institucije sistema, koje su stvorene za vreme bivših vlasti. Zato je jako važno da aktuelna Vlada kroz stvaranje zakonskih i praktičnih uslova pravi jasan diskontinuitet od nekadašnje prakse i suštinski načini našu zemlju evropskom – odnosno slobodnom od pošasti kriminala i korupcije koji nas prate decenijama“, napisao je Spajić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare