Ringišpil u Kuršumliji Foto: Nova.rs: Facebook

Nakon dokaznih radnji koje su sprovedene, Osnovno tužilaštvo u Kuršumliji, kako je potvrdila tužilac Biljana Milosavljević, podnelo je optužni predlog protiv, Jovan N. i Zoran Lj. koji se sumnjiče da su počinili teško delo protiv opšte sigurnosti.

Reč je o zakupcu placa i vlasniku ringišpila, koji se, podsetimo, 8. maja na platou kod glavne autobuske stanice polomio i tom prilikom je povređeno trinaestoro dece, od kojih je jedna dvanaestogodišnja devojčica bila životno ugrožena.

Zoran Lj. Foto: Facebook

Istovremeno, kako nam je potvrdila predsednica Osnovnog suda u Kuršumliji Jelica Milanović, njima je produžen pritvor još do 30 dana.

Jovan N. Foto: Facebook

Teško povređena dvanaestogodišnja devojčica i dalje je u niškom UKC na lečenju, ali više nije žuvotno ugrožena i polako se oporavlja.

Podsećanja radi, slučaj koji je uznemirio Srbiju dogodio se nekoliko dana pre tradicionalnog prolećnjeg vašara, kada je zbog lomljenja ringišpila trinaestoro dece palo sa njega. Kroz istargu se potvrdilo da vlasnik ringišpila Z.Lj. nije imao atest, a da je sam prostor od Javno komunalnog preduzeća “Toplica” zakupio J.N.

Nakon stravične nesreće, obojica su uhapšeni i još su u pritvoru.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar