Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, MUP Srbije

Na predlog Višeg javnog tužilaštva u Smederevu sud je produžio pritvor B.G. iz Kragujevca, inače bratu od ujaka Uroša Blažića (20), osumnjičenog za masovno ubistvo u Duboni i Malo Orašje.

Pritvor mu je produžen s obzirom na postojanje okolnosti koje ukazuju na uznemirenje javnosti, potvrđeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Pročitajte još:

Osumnjičenom se stavlja na teret krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Foto: REUTERS/Antonio Bronic

B.G. je uhapšen zbog činjenica utvrđenih u istrazi koja je u toku protiv Uroša Blažića, R.B. i G.G. u cilju utvrđivanja i razjašnjavanja svih okolnosti koje se odnose na poreklo oružja, municije i eksplozivnih sredstava koje je okrivljeni Blažić koristio prilikom izvršenja krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret, odnosno koje je pronađeno prilikom pretresa objekata koje su koristili okrivljena lica.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Prethodno su uhapšeni i otac i ujak Uroša Blažića, koji se takođe sumnjiče zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija i oni se nalaze u pritvoru.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar