manji požar kod napustene garaže kod Studentskog grada Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

S. Š. (48) priznao je u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu da je 10. juna u večernjim satima zapalio ugostiteljski objekat u Beogradu, u Ulici Dragoslava Srejovića, saopštilo je to tužilaštvo.

„Po nalogu dežurnog javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje u trajanju od 48 sati prema S.Š. (1976) zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično Izazivanje opšte opasnosti iz čl. 278 st. 1 Krivičnog zakonika u kom roku je saslušan na okolnost izvršenja krivičnog dela te je priznao da je dana 10.06.2024. godine oko 23.30 časova u Beogradu, u Ulici Dragoslava Srejovića u UR „Srebrno jezero“ prišao ugostitljeskom objektu, zatim zapalio beznin, koji se nalazio u plastičnoj flaši, i tako zapaljenu flašu bacio u baštu ugostiteljskog objekta čime je prouzrokovao požar“, naveli su u saopštenju.

Javni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i okrivljeni su, u prisustvu branioca okrivljenog, zaključili sporazum o priznanju krivičnog dela Izazivanje opšte opsanosti iz čl. 278 Krivičnog zakonika na uslovnu osudu sa utvrđenom kaznom zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine koja se neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku od 4 (četiri) godine od dana pravnosnažnosti presude ne učini novo krivično delo, kao u novčanu kaznu u iznosu od 50.000,00 dinara.

Podsetimo, Telegraf je jutros objavio da je, prema njihovim informacijama, incidentu prethodio jedan drugi, kada je u toj kafani, iste večeri, navodno napadnut njegov sin.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar