Srđan Janković, jedan od dvojice osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić u Banjskom polju, na današnjem saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru potvrdio je da je kobnog dana bio u tom selu u okolini Bora, kao i da je drugi osumnjičeni, njegov kolega iz JKP "Vodovod" Dejan Dragijević, takođe bio sa njim. Međutim, prema rečima našeg dobro obaveštenog izvora iz tužilaštva, Janković je negirao da je video Danku Ilić, a zatim i da je udario službenim automobilom.

„Osumnjičeni Janković je potvrdio da je kritičnog dana bio u Banjskom polju, objasnio je da je bio na radnom zadatku sa kolegom Dejanom Dragijević i kojim su se putem kretali. Međutim, negirao da je video devojčicu Danku Ilić, kao i to da je udario službenim automobilom JKP Vodovod kojim je, kako je i sam rekao, upravljao. Nakon toga negirao je i krivično delo koje mu se stavlja na teret“, kazao je naš izvor upoznat sa slučajem.

Danka Ilić Foto:privatna arhiva

Janković i Dejan Dragijević su osumnjičeni da su u Banjskom polju službenim vozilom udarili Danku Ilić, da su devojčicu bez svesti ubacili u automobil i delo odvezli na obližnju deponiju. Kako je ranije zvanično saopšteno, sumnja se da se devojčica u jednom trenutku probudila u automobilu, a da su je oni ugušili i telo odneli na smetlište. Nekoliko dana nakon zločina se Dragijević, kako se veruje, vratio do deponije i uz pomoć brata Dalibora i oca Radoslava premestio telo na drugu lokaciju, koja je do danas nepoznata.

U međuvuremenu su privedeni i Dalibor i Radoslav, ali je u prostorijama policijske stanice Dalibor preminuo od posledica povreda koji je zadobio, dok je njegov otac Radoslav nedavno pušten iz pritvora jer više nije bilo osnova za njegovo zadržavanje.

BONUS VIDEO: Završeno saslušanje osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić: Evo šta je Srđan Janković ispričao u tužilaštvu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare