Foto: Printscreen/Facebook/Xhelal Sveçla /N1

Prištinski mediji prenose da bi danas trebalo da Specijalno tužilaštva Kosova podigne optužnicu za slučaj oružanog sukoba u Banjskoj, u kojem su ubijene četiri osobe, trojica Srba i pripadnik Kosovske policije.

„Očekuje se da će Specijalno tužilaštvo danas objaviti optužnicu za slučaj terorističkog napada na Banjsku u Zvečanu 24. septembra 2023. godine. Optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeno je preko 40 osoba. Specijalno tužilaštvo je danas najavilo konferenciju od 12:00 časova, na kojoj će konferenciju održati glavni tužilac Blerim Isufaj“, otkriva Kallxo.

Podsetimo, septembra prošle godine u selu Banjska, u blizini Zvečana na severu Kosova, najpre je ubijen kosovski policajac Afrim Bunjaku, a u nastavku razmene vatre kosovske policije i naoružane grupe, ubijena su trojica muškaraca – Stefan Nedeljković iz Zvečana, Bojan Mijailović i Igor Milenković iz Leposavića.

Milan Radoičić Foto:M.K./ATAImages

Odgovornost za napad preuzeo je Milan Radoičić, kontroverzni biznismen blizak Srpskoj naprednoj stranci.

Kako je Nova.rs pisala, vlasti u Prištini su od početka sukoba tvrdile da je tokom vatrenog okršaja u Banjskoj bio prisutan i Radoičić, sada bivši potpredsednik Srpske liste, partije kosovskih Srba bliske zvaničnom Beogradu, naoružan i u punoj, vojnoj opremi.

Srpske vlasti se nisu oglašavale sve do 29. septembra, kada je Radoičić, preko advokata Gorana Petronijevića, priznao da je organizovao naoružanu grupu ljudi na severu Kosova.

VIDEO: Kosovska vlada odbila zahtev Srbije u vezi sa slučajem Banjska

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare