Foto:Screenshot/Instagram/192_rs/Facebook/Danijel Lazovic/Preuzeto sa Sandžak Danas

Sahrana Danijela Lazovića (33) i njegovo troje dece, koji su stradali u subotu kada je na njihov automobil naletelo vojno borbeno vozilo, biće održana danas u Postanji kod Novog Pazara. U Novom Pazaru i Raškoj danas je dan žalosti.

Teška saobraćajna nesreća u kojoj je život izgubilo troje dece, njihov otac i komšinica dogodila se u subotu na Ibarskoj magistrali. Prema prvim rezultatima istrage, vojno oklopno vozilo  PASARS, prešlo je na levu stranu kolovoza i udarilo u automobil “Ford Fokus” u kojem se nalazila porodica sa komšinicom. Oklopno vozilo, sa svojih 16 tona, čak 12 puta je teže do “Forda”, zbog čega je pravo čudo što je majka mališana preživela ovu stravičnu nesreću. 

Na društvenim mrežama neutešni prijatelji i porodica opraštaju se od nastradalih. 

“Koliko je ovo tužno, Bože, podari im lepo mesto kod sebe. Kako će jadna majka sa takvim gubitkom? Uvek pomislim sudbina, ali zar je toliko loših sudbina moguće.. Krv mi se zaledi kada pomislim, dođu na svet veseli i zdravi, a odu ovako rano. U žalosti je osim porodice, cela Srbija, svi njeni građini, ali i Vojska Srbije”, navodi se u jednom u mnogobrojnih komenatara. 

Foto:Screenshot/Instagram/192_rs

Podsetimo, na magistralnom putu Kraljevo-Raška došlo je do teške saobraćajne nesreće kada su se sudarili putnički automobil i vozilo Vojske Srbije. Nesreću je preživela jedino Danijelova supruga Mirjana i majka troje dece, koja je na svoj zahtev, puštena na kućno lečenje. 

Prema nezvaničnim saznanjima, stradali Danijel je takođe bio vojnik i bio je zaposlen u kasarni u Raški, ali je rođen i odrastao u Novom Pazaru. Kako su mediji preneli, on se sa porodicom pre nekoliko godina preselio u Rašku, kada je dobio posao u Vojsci Srbije.

Pročitajte još:

Vozač borbenog vozila uhapšen

Kako je saopšteno, policija je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Kraljevu uhapsila vozača M. V. (54) koji je upravljao vozilom Vojske Srbije.

Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu na dalje postupanje, naveo je MUP.

Foto:Screenshot/Instagram/192_rs

Pored toga, pojedini beogradski mediji su objavili i da je vozač M. V. upravljao vojnim vozilom pod dejstvom alkohola, odnosno da je u njegovoj krvi nakon nesreće izmereno više od 0,20 promila alkohola. Podsećanja radi, pripadnicima Vojske Srbije, kao i svim profesionalnim vozačima, nije dozvoljeno da imaju alkohol u krvi, odnosno rezultat na alko-testu mora pokazati 0.

Redakcija lista i portala Nova je juče uputila Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu pitanja u vezi sa osumnjičenim ali do zaključenja ovog teksta odgovore nismo dobili.

Ministar uputio saučešće ali ni reči o pijanom vojniku

Dan nakon tragedije oglasio se i ministar odbrane Bratislav Gašić i to telegramom kojim je uputio saučešće porodicama stradalih u ovoj nesreći. Međutim, Gašić se nije osvrtao na to što je pripadnik Ministarstva odbrane na čijem je čelu pijan skrivio saobraćajnu nezgodu sa smrtnim ishodom.

Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare