Foto: Shutterstock

Čovek koji već godinama hara srpskim auto-putevima i vara lakoverne vozače, ponovo je u akciji i nedavno je prevario muškarca za 11.000 dinara. Prevareni muškarac se javio portalu Nova.rs u nameri da upozori građane, a mi smo stupili u kontakt i sa Veljkom B, poznatijim kao Velja Pečenjara, koji nam je rekao da će vratiti novac.

Velja Pečernjara se brzo javio na poziv portala Nova.rs i nije prekinuo vezu kada smo rekli da smo sa Nova.rs. Razgovor je bio kulturan, a iz razgovora se može zaključiti da je Velja Pečenjara vrlo rečit i da na sve ima spreman odgovor.

I pre nego što smo mu postavili pitanje, znao je o čemu se radi, te je obećao i da će vratiti novac muškarcu koji je ranije ispričao da je prevaren na pumpi u Dobanovcima.

Pročitajte još:

„A to je zbog (ime i prezime poznato redacije)? Ma, to je rešeno. Danas mu šaljem pare „Vesten junionom“, danas će da podigne novac. Znate, imao sam probleme… A da li može to da ne ide?“, pitao je Velja Pečenjara, misleći na tekst.

Nije objasnio zašto je „pozajmio“ novac, niti kakve je to probleme imao i kakve veze oni imaju sa prevarom na benzinskoj pumpi.

Ali, onda sledi preokret, u tipičnom prevarantskom stilu, na koji se građani često „pecaju“, a to je ponuda nekog dobitka. Razgovor dobija neočekivani tok.

„A može li ipak da ne ide? Znate, ja imam dvoje odrasle dece…. Kako se beše zovete? Majko piši! (nekome govori ime osobe koja ga je zvala). Evo, ja ću u znak zahvalnosti da dođem i donesem vam poklon, svima. A je l’ može da, ipak ne ide tekst?“, završava se razgovor sa Veljkom B. zvanim Velja Pečenjara.

Foto: Nova

Ovakvim nastupom i obećavanjem poklona je Veljko B. upravo i dobio nadimak Pečenjara. Naime, kada bi varao ljude, on bi obećao vraćanje novca uz poklon – nekoliko kilograma prasećeg ili jagnjećeg pečenja, po izboru muškarca ili žene koji su ga spasili i dali mu novac da ovaj, „ugledni vlasnik ugledne pečenjare“ stigne do kuće, jer je zaboravio novčanik, a upravo mu nestaje gorivo.

Mesecima, pa i godinama je varao lakoverne pa se vest o njemu probila i u medije i činilo se, da se Velja Pečenjara, smirio jer ga mesecima nije bilo. A onda se redakciji portala Nova.rs, pre nekoliko dana, javio čovek koji tvrdi da je žrtva.

Foto: Shutterstock

Žrtva je ispričala priču, koja je zvučala poznato.

„Išao sam da pokupim suprugu sa aerodroma i stali smo na pumpu da kupimo vodu. Na parkingu mi prilazi proćelav čovek sa malo sede kose i sedom bradicom. Bio je u plavom autu marke „BMW X5″. Govori mi da je zaboravio novčanik kod kuće i da ima hitan slučaj, pa mora da žuri, i ako mogu da mu natočim goriva“, ispričao naš sagovornik.

Ističe da mu je prevarant obećao smeštaj na Plitvicama, pretpostavlja jer je video registarske oznake Hrvatske.

Foto: Shutterstock

„Pošto je čovek u problemu, ja sam pristao da mu napunim rezervoar i ujedno da mu kupim kafu, koka kolu i kutiju cigareta. Dao mi je i broj telefona i uzeo moj, da navodno može da mi se javi i pošalje 100 evra. Platio sam karticom i otišao. Posle toga sam se čuo sa njim više puta i svaki put me je slagao da će se doći da mi vrati novac. Dogovorili smo se čak i da se nađemo u jednoj piceriji, međutim, pozvao me je pola sata pre sastanka i rekao da ne može doći“, rekao je naš sagovornik.

Vozi skupoceni automobil

Velja Pečanjara je uvek pristojan, prosedi i proćelavi gospodin sa bradicom, lepo obučen.

Vozi nekoliko automobila, „BMW X5“, „Porše“, „audi“, „folksvagen“. Često se predstavljao kao vlasnik pečenjare. Nakon pisanja tekstova portala Nova.rs, činilo se da se Veljko B. promenio, jer je vratio novac nekim od žrtava. Ipak, strast ka prevari bila je jača od njega, pa je ponovo počeo da ordinira po auto-putevima Srbije.

BONUS VIDEO: Hapšenje zbog prevarre

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare