Ilustracija Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

S.C, predsednik Osnovnog suda u Lebanu uhapšen je zbog krivičnog dela primanje mita i D.M. iz Leskovca, zaposlena u istom sudu, zbog krivičnog dela davanje mita, saopštilo je Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

„Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa Bezbednosno informativnom agencijom i Službom za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Republike Srbije, nakon višemesečnog predistražnog postupka lišena su slobode dva lica i to: S.C., predsednik Osnovnog suda u Lebanu zbog krivičnog dela primanje mita iz čl 367 KZ i D.M. iz Leskovca, zaposledna u istom sudu, zbog krivičnog dela davanje mita iz čl 368. KZ“, saopštilo je Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

Osumnjičeni su lišeni slobode, jer postoje osvnovi sumnje da je S.C primio unapred obećanu imovisnku korist u novcu kako bi u okviru svog službenog ovlašćenja, u vezi parničnog postupka za naknadu štete koji je pred Osnovnim sudom u Lebanu D.M. pokrenula podnošenjem tužbe protiv Osnovnog suda u Lebanu, postupao u ličnom interesu i interesu D.M i ishodovao pravnosnažnu presudu u korist D.M po kom osnovu je nakon pravnosnažosti i izvršnosti presude od D.M. primio novac u iznosu od 4.000 evra.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje u trajanju od 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni i saslušani u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal.

Bonus video: Hapšenje osumnjičenih za šverc kokaina u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare