Srpski Krstur, opština Novi Kneževac, akcija Plaža, otkrivanje, hapšenje iregularnih migranata, migranti, izbeglice, policija, žandarmerija
Foto: MUP

U sukobu dve grupe migranata rano jutros korišćeno je i automatsko oružje. U subotičkom naselju Makova sedmica poginula je jedna osoba, najmanje 5 je povređeno, a među njima i devojčica od 16 godina. Grad je, kažu meštani, prepun policije, došli su i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ).

Kako Nova.rs nezvanično saznaje, do sukoba je došlo kada je jedna grupa migranata upala u kamp druge grupe i napala ih, a navodno su u pitanju Avganistanci i Pakistanci.

„Probudile su nas sirene rano jutros. Ceo dan slušao sirene vozila Hitne pomoći. Ceo taj kraj je blokiran, ima običnih policajaca, ali i specijalaca u crnim uniformama, videla sam čak i vatrogasce“, kaže za Nova.rs Subotičanka koja je želela da ostane anonimna.

Po njenim rečima, u pitanju su „divlji“ kampovi koji su u delu Subotice koji je najbliži državnoj granici sa Mađarskom, a taj deo Subotice zove se Makova sedmica. Migranti koji su učestvovali u obračunu su najverovatnije boravili ilegalno u Srbiji.

Dve grupe migranata sukobile su se vatrenim oružjem u subotu rano ujutru u subotičkom naselju Makova sedmica u blizini mađarske granice, potvrđeno je za Nova.rs iz MUP Srbije.

Policajci su još na terenu i u toku je prikupljanje svih informacija“, rečeno je iz Informativne službe. Subotička poliija je rano jutros, oko 6 časova, dobila dojavu da se čuju pucnji iz pravca šume u Makovoj sedmici, a navodno je bilo i rafalne paljbe.

BONUS VIDEO: Specijalci opkolili vilu Darka Šarića

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare