Stojan Milovac Foto: N1

Načelnik Uprave za vanredne situacije u Novom Sadu Stojan Milovac kazao je, povodom noćašnjeg požara u naselju Salajka u kojem je poginula šestočlana porodica, da su vatrogasci poziv primili u 2.43 da gori kuća i oni su stigli za pet minuta sa dva vozila i devet vatrogasaca.

Prema njegovim rečima požar je lokalizovan za četiri minuta, ali, nažalost, osobama u objektu nije bilo spasa, prenosi N1.

Na pitanje novinara da prokomentariše izjavu jednog od komšija da su vatrogasci izašli na teren tek posle sat vremena, kazao je da će ispitati sve što je u njihovoj nadležnosti i utvrditi da li je bilo nečeg što nije bilo u skladu sa procedurama.

Foto: Nova.rs

Smatra da su vatrogasci ispravno postupili, i da su krenuli na mesto požara minut posle dojave.

„Ljudi kada su u nevolji, minuti su kao sati“, naveo je.

Dodao je da intervencija nije bila tog obima da je bilo potrebno mnogo vatrogasaca, ističući da se radi o specifičnoj situaciji, da objekat nema priključenu električnu energiju, već su svuda bili razvučeni produžni kablovi. Takođe, postoji prozor koji se naslanja na groblje, te su bili onemogućeni da se evakuišu.

Pročitajte još:

Upozorio je i da iz njihovog iskustva, punjači za razne električne uređaje često izazivaju požare, kao što je to bio i sada slučaj, apelujući na sve da ih ne ostavljaju bez nadzora.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić kazao je da je Novi Sad zadesila velika tragedija, i da su tela stradale porodice preneta u Zavod za sudsku medicinu, gde će biti obavljena obdukcija.

„Čekamo izveštaj MUP da saznamo šta je uzrok požara. Grad Novi Sad će pomoći šta god može da pomogne i oko sahrane.
Nakon što dobijemo izveštaj od policije, donećemo odluku i o Danu žalosti“, naveo je Đurić.

U noćašnjem požaru u Novom Sadu stradala je šestočlana porodica, među kojima četvoro dece, uzrasta od dve do sedam godina.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare