Vatra je zahvatila rastinje na delu obilaznice kod stare deponije, a požar se širi ka kućama u naselju Čvorak i Rokovcima u Somboru, piše lokalni SOinfo.

Suvo rastinje je izgorelo gotovo do same obilaznice, a dim je ušao među kuće u naselju. Kako SOinfo saznaje, jedna osoba je privedena zbog sumnje da je izazvalo požar.

Vatrogasci somborske jedinice su na licu mesta sa svim raspoloživim vozilima i pokušavaju da obuzdaju vatrenu stihiju i zaštite naselje Čvorak. Gašenje vatre otežava i vetra koji duva u smeru salaša Rokovci i gradskog postrojenja za prečićavanje otpadnih voda, piše SOinfo.

Građani iz tog kraja su se i sami organizovali i pomažu u gašenju vatre. Prema najnovijim informacijama, u pomoć stižu i jedinice dobrovoljnih vatrogasnih društava iz okolnih sela, jer se vatra još širi.

Vatra je stigla i do same obilaznice, te se dim širi po kolovozu, a vatrogasci nastavljaju da kontrolišu područje u potrazi za žarištima, kojih ima na više mesta. Preporučena je povećana opreznost, ukoliko se vozilom krećete po obilaznici, odnosno u okolini požara, dodaje SOinfo.

***

BONUS VIDEO – Dan uživo: Eksplodirala klima na Karaburmi (23.7.2024)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar