Roditelji dece ubijene u masakru u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ušli su u sudnicu gde se danas nastavlja postupak protiv roditelja ubice iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" Miljane i Vladimira Kecmanovića. Kako javlja reporterka Nova.rs sa lica mesta prizori ispred suda jutros su bili potresni.

Uplakani roditelji ubijene dece pozdravljali su jutros jedni druge ispred zgrade Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici u Beogradu, nakon čega su zajedno ušli i zgradu u koju je jutros oko 9.00 časova pristigao i maloletni ubica. Za danas je zakazano njegovo svedočenje u postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja, a postoji mogućnost da će iskoristiti svoje zakonsko pravo da ne svedoči.

Borivoje Borović, M. K. i Irina Borović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U međuvremenu je pristigla i Miljana Kecmanović, majka ubice, u pratnji advokata, dok je oca Vladimira sprovela policija imajući u vidu da se u pritvoru nalazi od 3. maja prošle godine.

Advokat Ognjen Božović, koji zastupa oštećene, rekao je jutros kratko novinarima da se danas očekuje svedočenje maloletnog ubice.

Dragan Kobiljski i Nina Kobiljski Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„On neće biti sa nama u sudnici, trebalo bi po protokolima da bude odvojen, kroz jedno ogledalo on može da vidi nas, ali mi ne možemo njega vidimo, trebalo bi da ga vidimo samo na ekranu. I postoji šansa da on odbije da svedoči, on ima na to pravo, tako da šta će i kako biti danas ostaje da se vidi, ukoliko on bude želeo da svedoči, pošto je već u istrazi dao iskaz, postoji, nadam se, prilika da i porodice ubijenih i porodice ranjenih postave pitanja koje ih tište već duže od godina i pol dana i nadam se dođe do nekih odgovore“, rekao je advokat.

Anđelko Aćimović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U prostorijama Specijalnog suda u Beogradu danas se nastavlja suđenje zbog masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, koje se dogodilo 3. maja prošle godine. Ovaj proces od samog početka je zatvoren za javnost.

Hapšenje Vladimira Kecmanovića, oca dečaka ubice iz
Hapšenje Vladimira Kecmanovića Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Vladimir Kecmanović se tereti da je izvršio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti, s obzirom na to da je dete od tada 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, te da nije adekvatno čuvao oružje koje je imao u svojoj kući. On se nalazi u pritvoru otkako je 3. maja priveden.

Majka maloletnog ubice Miljana Kecmanović tereti se da za krivično delo nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja, imajući u vidu da je njen DNK trag pronađen na jednoj od čaura u učionici škole, kao i na gumici za kosu kojom je bila vezana flaša u kojoj je njen sin napravio molotovljev koktel.

Bonus video: Slučaj „Ribnikar“: Završeno pripremno ročište u postupku po tužbi nastavnice istorije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare