Nestala devojcica Danka Ilić ima 2 godine u Banjskom polju kod Bora Foto:Facebook/Jovana Dragomirovic/Privatna arhiv/MUP

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je danas oko 13.45 sati u Banjskom polju kod Bora, a u potragu za devojčicom uključile su se sve dežurne službe MUP i po prvi put je aktiviran sistem "Pronađi me" od kada je pokrenut u Srbiji. Portal Nova.rs apeluje na sve građane koji imaju bilo kakvu informaciju o devojčici da kontaktiraju policiju.

Majka je nestanak deteta prijavila oko 15 časova, a višečasovna potraga za Dankom nastaviće se, po svemu sudeći, i u toku noći.

Iz Ministrastva unutrašnjih poslova su saopštili sledeće informacije o nestaloj devojčici – „Devojčica Danka Ilić, starosti dve godine nestala je danas oko 13,45 časova u naselju Banjsko Polje, ul. Vojvode Radomira Putnika br. 19, grad Bor. Smeđe kose, braon očiju, visine oko 85 cm. Na sebi je u trenutku nestanka imala maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone i crne patike“.

„Ukoliko imate bilo kakve informacije odmah pozovite policiju na 192“, apeluju iz MUP-a na sve građane.

Prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs, veliki broj građana koji su danas tragali za devojčicom bio je na terenu, kao i porodica. Ocu devojčice nekoliko puta se slošilo.

Pročitajte još:

Devojčicina majka ispričala je za medije da je ona bila sa sinom u Banjskom polju kada je devojčica nestala.

„Živimo u Boru. Dovela sam ih da se malo istrče i prošetaju. Moji su poreklom odavde i kao dete sam tu često boravila“, ispričala je Dankina majka Ivana Dragomirović.

Bor potraga za devojčicom Dankom Ilić Foto:N1

„Dok sam se okrenula, nije je bilo. Ona još nema dve godine, u maju će ih napuniti. Ne govori još. Zvala sam je, dozivala, nije mi se odazvala. Tu u blizini ima jedna šumica. Molim Boga da je što pre nađemo“, izjavila je majka za medije.

U potragu za nestalom devojčicom uključili su se i dronovi sa termovizijskom kamerom za pretragu u noćnim uslovima, a angažovani su i psi tragači. Pretpostavlja se da je više od 200 ljudi juče tragalo za devojčicom.

Nestala devojcica Danka ima 2 godine u Banjskom polju Bor potraga Foto:Facebook/Jovana Dragomirovic/Privatna arhiva

Takođe, podignuti su i dronovi, putem kojim se traga za Dankom. Takođe, kako je javio reporter Nova.rs, helikopter je nadletao teren gde je nestala devojčica.

Potragu otežavaju uslovi, odnosno mrak i hladnoća.

Bitno je naglasiti i da se devojčica odaziva na ime, ali još ne govori. Poslednji put je, navodno, viđena kako ide ka šumi.

Teren od 6-7 kilometara pretražen je po nekoliko puta, ali dete još uvek nije pronađeno.

Sistem aktiviran prvi put

Inače, u Srbiji je prvi put večeras aktiviran sistem „Pronađi me“, od uvođenja.

Građani su putem SMS poruka dobili obaveštenje o svim informacijama ključnim u ovom trenutku.

Nestala devojcica Danka ima 2 godine u Banjskom polju kod Bora potraga Foto:MUP

Na televizijama je prekidan program kako bi se emitovao apel o nestanku devojčice.

Portal Nova.rs još jednom apeluje na građane da, ukoliko imaju bilo kakvu informaciju, obaveste policiju.

VIDEO: Zaplena droge