Suđenje Urošu Blažiću Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Pred većem Višeg suda u Smederevu, ali u zgradi Specijalnog suda, danas se nastavlja suđenje Urošu Blažiću, optuženom za masakr u Duboni i Malom Orašju, koji je jutros zajedno sa svojim ocem, optuženim Radišom Blažićem, stigao u zgradu suda. Kako javlja naš reporter sa lica mesta, ispred suda pristižu i drugi učesnici u postupku, a među njima je i Andrijana Mitrović, čije se svedočenje danas očekuje.

Ispred zgrade Specijalnog suda, gde će se danas održati nastavak u postupku koji se vodi zbog ubistva devetoro mladih u selima Dubona i Malo Orašje 4. maja prošle godine, pristigli su i rođaci optuženih Blažića.

Suđenje Urošu Blažiću Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Za danas je planiran nastavak svedočenja oštećenih, među kojima je i Andrijana Mitrović, koju je Blažić kobne večeri pogodio sa pet hitaca.

Andrijana Mitrović Foto: Privatna arhiva

„Došao je do nas i rekao da će pucati. Dača je rekao: „Čekaj brate, stani“, niko nije znao šta se dešava. Tada su se čuli pucnji i videli smo varnice iz puške, pala sam na pod i prvo što su mi je palo na pamet je da se pravim mrtva. Čula sam jednu devojku kako vrišti, pogođena je u karlicu dok je pokušavala da se skloni“, ispričala je Andrijana ranije u razvovoru za Nova.rs opisujući kobno veče.

Inače, roditeljima dece ubijene u Duboni i Malom Orašju jutros je došao da pruži podršku Anđelko Aćimović, otac devojčice ubijene u masakru u „Ribnikaru“.

Anđelko Aćimović, Suđenje Urošu Blažiću Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Podsećanja radi, Blažićeva porodica je na prethodnom ročištu iskoristila svoje zakonsko pravo da ne svedoči u postupku protiv Uroša i Radiše Blažića.

Takođe, na prethodnim ročištima porodice ubijenih su zahtevale da se razjasni šta su tri vojna kamiona radila u dvorištu porodice Blažić neposredno nakon masakra. Redakcija portala Nova.rs je uputila pitanja Ministarstvu odbrane, ali odgovor nismo dobili.

Bonus video: Nastavljeno suđenje Urošu Blažiću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar