Foto: EPA-EFE/LAURENT DARBELLAY

Policija u Švajcarskoj je privela pet žena iz Srbije jer su ilegalno bile zaposlena u toj zemlji. Među privedenima je i direktorka firme koja im je omogućila rad na crno.

Policija je 27. avgusta u švajcarskom Cugu zatekla pet žena koje su bile zaposlene na poslovima čišćenja na jednom imanju. Policija ih je sve privela zbog sumnje da u toj državi rade „na crno“, što je daljim proverama i potvrđeno.

Sve žene imaju srpsko državljanstvo i imaju između 37 i 57 godina.

Četiri žene, prema pisanju lokalnih medija, osuđene su po kratkom postupku i već su deportovane. Osuđene su na novčane kazne zbog višestrukog kršenja Zakona o strancima, a žene je deportovala Služba za migracije. Takođe im je zabranjen ulazak u Švajcarsku i zemlje Šengena dve godine.

Direktorka firme koja je takođe zatečena sa njima i privedena, suočiće se sa optužbama javnog tužilaštva u Cugu jer se sumnjiči da je od jula 2023. do avgusta 2024. omogućila da ukupno devetoro građana Srbije ilegalno uđe i boravi u Švajcarskoj i da ih je ilegalno zaposlila u svojoj firmi iako nije imala neophodne dozvole za to, piše Zuger Zeitung.

Bonus video: Veliki požar u okolini Aranđelovca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare