Bokser Dalibor ranjen u Kaluđerici Blur foto društvene mreže

Dalibor Filić (40) preživeo je dva napada u samo mesec dana, a kako se sumnjalo, naručeni su od strane istog nalogodavca, čiji su identitet otkrili istražitelji i za njima raspisali poternice.

Kako se saznaje, reč je o B.K. (42), muškarcu dobro poznatom policiji, koji se sumnjiči da je sredinom jula unajmio M. S. da likvidira Filića, inače, vlasnika poznatog bokserskog kluba iz beogradskog naselja Kaluđerica.

„Naša policija došla je do otkrića identiteta i izvršioca, ali i naručioca napada na Filića. Obojica se trenutno nalaze u bekstvu, a za njima su raspisane poternice“, kaže izvor.

On dodaje da je nalogodavac napada za kojom se traga odranije poznat policiji.

„Radi se o čoveku koji je više puta privođen zbog različitih krivičnih dela. Bio je godinama iza rešetaka. Sa Filićem je ranije imao sukob, a sada se sumnjiči da je angažovao čoveka da ubije Dalibora Filića, i to naočigled njegovih maloletnih sinova, kada je pukom srećom izbegao metak u glavu. Takođe, B. K. se sumnjiči i da je potom angažovao još jednu osobu da baci bombu na Filićevu kuću u kojoj su se u tom trenutku nalazili žena i deca“, kaže za izvor upoznat sa slučajem.

Preživeo ranjavanje, pa bombaški napad

Podsećanja radi, Filić je u junu ove godine preživeo ranjavanje, a već narednog meseca i bombaški napad na njegovu porodicu, kada na svu sreću nije bilo povređenih. Oba incidenta vlasnik bokserskog kluba prijavio je policiji i izjavio da sumnja da iza svega stoji jedna osoba.

Daljim radom policije, identifikovan je B.K. kao osumnjičeni nalogodavac napada, a s obzirom na to da je maskirani izvršilac u momentu kada je pucao na Filića na parkingu prodavnice u Kaluđerici, skinuo vizir sa kacige, policija je uspela i njega da identifikuje. Radi se o osumnjičenom M. S.

Ilustracija Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Kako otkriva izvor, Filić je je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u svojstvu oštećenog, a u istrazi koja je pokrenuta protiv odbeglih B. K. i M. S.

„Filić je u tužilaštvu otkrio da je i 2008. godine bio na meti bombaškog napada, smatrajući da i iza tog napada stoji ista osoba, koja se, prema njegovim rečima, nameračila na njega i njegovu porodicu, zbog ranijih problema i međusobnih razmirica“, kaže izvor.

Kako je navodno rekao na saslušanju, napadima na njega očigledno nema kraja.

„Bokser je rekao da osumnjičeni koji je u bekstvu i dalje nalazi način da preti njegovoj porodici“, ističe izvor i dodaje da je oštećeni pred tužilaštvom rekao i da nakon skorašnjih napada, dobija pretnje ubistvom ukoliko svedoči.

Bonus video: Hapšenje zbog razbojništva na Zvezdari

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar