Veljko Belivuk hapšenje
Veljko Belivuk Foto: Pedja Milosavljevic / AFP / Profimedia

Nebojša Janković, sa nadimkom Hell na Skaj aplikaciji, bivši je policajac i osoba koja je u organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića bila zadužena za oružje. Janković se smatra jednim od ključnih ljudi u klanu, a Belivuka je učio da puca iz snajpera.

Suđenje klanu Belivuk-Miljković nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu, davanjem iskaza svedoka. Iako grupa Veljka Belivuka broji više od 20 članova, vođe klana imale su poverenja u samo njih nekoliko.

Jedan od osoba od poverenja Belivuku bio je Nebojša Janković.

Janković nije ranije osuđivan, a šira javnost za njegovo ime prvi put je čula 4. februara, nakon pada kriminalne grupe Belivuk-Miljković. Reč je o bivšem policajcu i pripadnik 63. jedinice Padobranskih brigada, koji je Veljku Belivuku zvanom Velja Nevolja doneo snajper, a potom ga u šumi i obučavao kako da puca iz njega.

Janković se dovodi u vezu sa ubistvima Damira Hodžića i Adisa Spahića, kao i kidnapovanjem Mila Radulovića Kapetana, u Crnoj Gori. U klanu je imao svoju ulogu. Bio je zadužen za obučavanje i pripremanje pripadnika grupe za upotrebu snajperske puške.

Adis Spahić Foto: Facebook

Pojedini mediji navodili su i da se Janković takmičio u pucanju u zemlji i inostranstvu. Tokom suđenja klanu Belivuk mogle su se čuti čudne stvari o Jankoviću.

Okrivljeni-saradnik Srđan Lalić, tokom ispitivanja, istakao je i da Janković svako jutro puca u svrake, a ovako je tekao razgovor između njih dvojice:

Janković: Da li je meni neko pretio po život?

Pročitajte još:

Lalić: Ti si bio ispod radara.

Janković: Znači meni niko ne preti, nemam materijalnu korist i idem kao psihopata?

Lalić: Postoji naša Skaj komunikaciju, u 5 ujutru se budiš i upucavaš svrake, na Čukarici si zabranio prelet svraka. Kupiš vazdušnu pušku od 3.000 evra iz hobija.

Do marta 2019. godine bio je zaposlen u Centralnom zatvoru, a na saslušanju pred tužiocem rekao je da se izdržava od ušteđevine.

Specijalni sud Foto:TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

To je u samom startu bilo sumnjivo, jer poseduje veći broj nekretnina. Među njima su stan od 70 metara kvadratnih na Banovom brdu, lokal u Požeškoj ulici i još jedan stan u Ratka Mitrovića u Žarkovu, koji se vodi na ime njegove vanbračne supruge.

Pročitajte još:

Podsetimo, kriminalna grupa Veljka Belivuka I Marka Miljkovića tereti se za niz krivičnih dela, među kojima je i sedam monstruoznih ubistava. Takođe, terete se za nedozvoljeno posedovanje oružje, dilovanje droge, kao i silovanje na stadionu u Humskoj.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar