Uhapšenima D. K. (59) i njegovoj ženi Dž. R. T. (39), koji su osumnjičeni da su bacili bombe na dve kuće na Zvezdari u vlasništvu porodice pokojnog Dragoslava Kosmajca, određeno je zadržavanje do 48 sati, saznaje Kurir u Tužilaštvu.

Kako saznajemo, D. K. je priznao krivična dela, a kao motiv naveo je osvetu prema pokojnom Kosmajcu, jer je, kako uhapšeni tvrdi, prodao mnogo droge na Zvezdari.

Pročitajte još:

„D.K. tvrdi i da zna da je Kosmajac odgovoran za postavljanje eksploziva pod vozilo u kojem su bili njegova žena i deca koja su preživela, kao i da je Kosmajac odgovoran za ubistvo njegovog kuma Gorana Marjanovića, zvanog „Goksi bombaš“ koje se dogodilo 1995. godine“, navodi izvor Kurira iz Tužilaštva.

Da posetimo, D.K. je 7. novembra oko 20.50 sati bacio jednu ručnu bombu u dvorište porodične kuće Lazara Kosmajca, sina pokojnog Dragoslava Kosmajca, koja nije eksplodirala.

Foto:Goran Srdanov

„D. K. je 8. novembra oko 23.50 časova na istu porodičnu kuću bacio ručnu bombu koja je eksplodirala, a onda je 15. novembra 23.44 časova časova bacio ručnu bombu na porodičnu kuću Milice Kosmajac, inače ćerke Dragoslava Kosmajca, koja se nije aktivirala. S njim je sve vreme bila i njegova supruga“, potvrdili su za Kurir u Tužilaštvu.

Ulica Milana Rakića Zvezdara Foto:Nova.rs

Uhapšeni par će uz krivičnu prijavu biti priveden postupajućem tužiocu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar