Foto:N1

Dvoje dece, devojčica (14) i dečak (12), i vozač "audija" M. L. (69), poginuli su u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se juče oko 12.40 dogodila u mestu Petka kod Lazarevca, kada je vozač M. L. pokušao da pređe prugu automobilom u trenutku kada je nailazio voz. Snimak ove stravične nesreće pojavio se na društvenim mrežama i na njemu se vidi kako se vozač "audija" kreće preko pruge ignorišuću signalizaciju, nakon čega u njihovo vozilo udara voz.

Dvoje dece i vozač M. L. (69) su poginuli, dok je otac mališana M. D. (38) povređen, u sudaru voza i automobila kod Lazarevca. Uznemirujući snimak, koji portal Nova.rs neće objaviti, pokazuje trenutak kada M. L. svojim „audijem“ prilazi pružnom prelazu. Kako se na snimku može videti, „audi“ nije zastao uprkos signalizaciji, crvenom svetlu i znak „STOP“, već je nastavio da se penje ka pruzi.

Foto:N1

U trenutku kada je polovinom vozila prešao prugu, velikom brzinom je naišao voz na relaciji Beograd – Prijepolje, koji je udario u „audi“.

„Voz nije mogao da ukoči. Scene su bile jezive. Vukao je automobil nekoliko stotina metara“, opisivali su za Blic stravičnu saobraćajnu nesreću u Lazarevcu meštani koji žive nedaleko od pruge.

Nažalost, mališani i vozač „audija“ su nastradali na licu mesta. Njihov otac je prevezen u bolnicu zbog povreda, ali je istog dana pušten na kućno lečenje.

Prema rečima svedoka, taksista M. L. je često prelazio preko tog pružnog prelaza, pa su se meštani začudili da nije zastao makar da pogleda da li prugom nailazi voz.

I dežurni javni tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Lazarevcu u saradnji sa saobraćajnom policijom, obavio je uviđaj kojim je utvrđeno da je zvučna i svetlosna signalizacija bila ispravna na pružnom prelazu Bajino brdo u Petki kada su poglinule tri osobe od toga dva deteta.

Foto:N1

Alkotest je pokazao da mašinovođa nije imao prisustvo alkohola u krvi.

Naložena je obdukcija nastradalih, kao i toksikološko hemijska analiza vozača taksija, da se uradi vanredni tehnički pregled putničkog vozila, kao i da se od „Želežnice Srbije“ dostavi potrebna dokumentacija, a da se izveštaj o navedenom događaju dostavi Osnovnom javnom tužilaštvu u Lazarevcu na dalje postupanje, navodi se u saopštenju lazarevačkog OJT.

Bonus video: Nesreća kod Lazarevca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare