Foto:printscreen/x.com/Aco_Sfens/

U severnom delu Kosovske Mitrovice, oko ponoći su uhapšena četiri mladića srpske nacionalnosti, a na društvenim mrežama pojavio se snimak privođenja.

Šef operative policije za region Sever Petrit Fejza potvrdio je hapšenje i dodao da se oni nalaze i dalje u pritvoru, a da im se na teret stavlja napad na ovlašćeno službeno lice. Premijer Srbije Miloš Vučević, međutim, kaže da su mladići brutalno pretučeni i da su jednog od mladića uhapsili zato što su ga „navodno identifikovali u vezi sa protestom Srba prošle godine u Zvečanu“. On optužuje Prištinu da vrši svakodnevnu represiju nad našim narodom, piše N1.

Fejza, kako navodi RTS, tvrdi da su mladići, od kojih su trojica bili pod dejstvom alkohola, vređali i napali dva policajca na šetalištu Severne Mitrovice, i da je jedan od policajaca povređen. Uhapšeni Srbi će biti zadržani 48 sati u pritvoru i predati tužiocu na dalju postupak, rekao je Fejza medijima.

Premijer Vučević, sa druge strane, izjavio je jutros da su, prema novim informacijama, u severnom delu Kosovske Mitrovice uhapšena trojica mladića srpske nacionalnosti, kao i četvrti koji je to sve snimio telefonom.

„Po informacijama koje imam, jutros sam se čuo sa Petrom Petkovićem, trojica Srba, mladića srpske nacionalnosti su na severu pretučena, izvučeni iz jednog objekta pa pretučeni, a uhapšen je i četvrti koji je to sve zabeležio svojim telefonom, koji je snimao tu represiju i napad na srpske mladiće“, rekao je Vučević za TV Prva.

Vučević je rekao da ima informaciju da su priveli jednog od mladića zato što su ga navodno identifikovali u vezi sa protestom Srba prošle godine u Zvečanu.

„Pitanje je gde će i kuda će voditi ta njihova inkvizitorska istraga, ali ono što nažalost se nastavlja je taj pritisak na Srbe svakodnevno“, istakao je Vucević.

Naglasio je da Priština vrši svakodnevnu represiju nad našim narodom, kako bi se napravio ambijent da ne mogu tamo više da ostanu.

„Mnogo je teška situacija. Roditelji su naravno bili u strahu, pokušavali su da dobiju informacije, ali nisu uspeli. Otac jednog od mladića, koji je priveden i javio se jutros na poslu u zdravastvenom centru, obavestio je svoje kolege da postoje indicije da će optužba ići i u nekom drugom pravcu. Naravno, nije lako ni prikupiti sve relevantne informacije s terena, imajući u vidu sve opstruktivne mere koje Kurti preduzima i ne lako prikupljanje svih činjenica, odnosno dolazak do pravih informacija u kratkoročnom periodu“, naveo je Vučević.

Predsednik Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević objavio je da je policija primenila silu prilikom hapšenja.

„Policija je 10 minuta tukla mladiće“, preneo je Arsenijević.

Na objavljenom snimku, vidi se da jednog od mladića hapsi policajac, naoružan puškom.

VIDEO: Hapšenje osumnjičenih za šverc kokaina u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare