U višemesečnoj zajedničkoj međunarodnoj akciji pod nazivom „Belvedere“ pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu i policijama Republike Austrije, Republike Slovenije i Republike Češke, zaplenjena je veća količina droge i uhapšeni su pripadnici organizovane kriminalne grupe koji se sumnjiče za krijumčarenje narkotika na teritoriji naše zemlje, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Austrije i drugih država Evropske unije.

U sinhronizovanoj akciji pripadnika MUP u Srbiji je uhapšeno devet članova ove organizovane kriminalne grupe, dok je V. Š. (53) za koga se sumnja je vođa ove OKG uhapšen juče u Češkoj na osnovu međunarodne poternice Interpola koju je za njim raspisala Srbija. Takođe, u januaru ove godine u Bosni i Hercegovini je uhapšen M. T. (34) koji se sumnjiči da je jedan od članova ove OKG.

Foto:MUP Srbije

Srpska policija je zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapsila I. Š. (39), P. D. (27), M. P. (47), S. D. (68), A. G. (46), M. M. (32), S. J. (45), Z. H. (31) i M. I. (32).

Foto:MUP Srbije

Policija je pretresom stanova i drugih objekata koje su osumnjičeni koristili na 15 lokacija u Beogradu, Sremskoj Mitrovici, Novom Sadu, Leskovcu i Nišu, zaplenila oko 168 kilograma amfetamina, pet kilograma marihuane, oko 10.000 tableta opojne droge MDMA, tri litra amfetaminskog ulja i pet litara akumulatorske kiseline potrebne za proizvodnju amfetamina, kao i dva pištolja i oko 60.000 evra.

Uhapšeni na teritoriji Srbije privedeni su, uz krivičnu prijavu, nadležnom tužilaštvu i određen im je jednomesečni pritvor.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare