Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić, radnik JKP Vodovod Srđan Janković, negirao je da je u danu nestanka uopšte video malu Danku na današnjem saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru. On je na saslušanje doveden iz pritvora u kom se nalazi od hapšenja.

„Danas, 04.06.2024. godine, u prostorijama Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, saslušan je osumnjičeni Srđan Janković, koji je u potpunosti negirao izvršenje krivičnog dela“, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

Janković je iz pritvora doveden takozvanom maricom u zgradu Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, gde su ga sačekale brojne novinarske ekipe, među kojima je i ekipa televizije Nova. Ovo je ujedno i prvi put da javnost ima priliku da vidi kako Janković izgleda.

Inače, pored Jankovića, osumnjičen je i njegov kolega iz JKP „Vodovod“ Dejan Dragijević, koji se takođe nalazi u pritvoru. Osim njih dvojice, u pritvoru su bili i Dragijevićev brat Dalibor, koji je, kako je obdukcija pokazala, preminuo u policijskoj stanici od posledica zadobijenih povreda, ali i Dragijevićev otac Radoslav i za njih se sumnjalo da su nakon zločina pomogli Dejanu da sakrije telo.

Dalibor je ubijen, otac Radoslav je u međuvremenu pušten iz pritvora jer nije bilo razloga za njegovo zadržavanje, a sada je i Janković negirao da je uopšte video devojčicu kobnog dana u Banjskom polju.

Kako smo ranije pisali, nijedan od bioloških tragova uzetih iz automobila kog su kobnog dana navodno udarili Danku Ilić, nije odgovarao devojčicinom profilu. Tužilaštvo još čeka rezultate veštačenja GPS aparata iz službenog vozila JKP „Vodovod“, a takođe i rezultate analize jedne dlake koja je jako lošeg kvalitete.

BONUS VIDEO: Završeno saslušanje osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić: Evo šta je Srđan Janković ispričao u tužilaštvu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare