Foto: Nova.rs/MUP

Veće Specijalnog suda u Beogradu ukinulo je juče kućni pritvor Urošu Radovanoviću i Milanu Vučiniću, dvojici optuženih pripadnika organizovane kriminalne grupe Darka Šarića. Radovanović, poznatiji i po prezimenu Mišić, i pre hapšenja sa klanom Šarić punio je stupca crne hronike, a široj javnosti postao je poznat davne 2007. godine kada je žandarmu, tokom utakmice Crvena Zvezda – Hajduk, stavio zapaljenu baklju u usta.

Kada je reč o Urošu Radovanoviću koji se ranije prezivao Mišić, sud je rekao da je glavni motiv ukidanja kućnog pritvora to što mu je supruga trudna.

Radovanoviću se sudi kao pripadniku grupe Darka Šarića. Kako se navodi u optužnici, Radovanovića su pripadnici kriminalne grupe angažovali da, sa još jednim okrivljenim Markom Vukićem, postavi eksploziv pod automobil Gorana Nikolaševića u Valjevu, a namera nije bila da se on ubije već da se pričini materijalna šteta i da se za to okrivi Nebojša Joksović, inače svedok saradnik u postupcima protiv Šarića.

Uroš Mišić, Foto: MUP

Vođe grupe su zatim, putem okrivljenih članova kriminalne grupe koji su bili zaposleni u MUP, usmerili istragu paljenja automobila prema Joksoviću i na taj način uverili Nikolaševića da podnese krivičnu prijavu protiv njega. Iskoristili su i to što je Nikolašević ranije navodio da ima saznanja da Joksović navodno priprema njegovo ubistvo, te su ga na taj način ubedili da Joksović stoji iza krivičnog dela.

Pročitajte još:

Uroš Radovanović je imao zadatak da postavi eksploziv pod automobil, a sudeći po Skaj porukama optuženih, on to nije dobro uradio što je Darka Šarića naljutilo.

Nakon postavljanja eksploziva, na licu mesta su ostavili obilje tragova, a čak su ga i prilikom napuštanja Valjeva zaustavljeni, a potom privedeni na informativni razgovor.

U njihovom automobilu bila je odeća koju je Radovanović nosio u vreme izvršenja krivičnog dela.

Automobil plamen zapaljen auto
Zapaljeni automobil Foto:EPA-EFE/ABIR SULTAN

„Ma brate ovom našli garderobu. Nagorela i patike 40 broj, šortc, sve. Sad će uzeti DNK pa ide ono vještačenje antropološko“, napisao je Šarić jednom od okrivljenih.

Ipak, cela situacija je poprilično naljutila Šarića, što se vidi iz prepiske između okrivljenog Nikole Spasojevića i Šarića.

„Brate moj koje su to budale“, napisao je Šarić saradniku.

darko

„Nema sta brate, sad su nas skroz sj****. Još ima u auto kaže sve iz djela. Pa gdje nađoše tu budalu. Još otišao kod druga od Kima. E moj brate, pa ja vidim amateri. J*** sam nam majku sada“, napisao je Šarić.

Poduži dosije

Inače, navijač Uroš Radovanović odranije je poznat široj javnosti, a dosad je više puta privođen.

Radovanović je 2008. godine osuđen na 10 godina zatvora zbog pokušaja ubistva žandarma Nebojše Trajkovića, a napad se dogodio 2. decembra 2007. godine, tokom utakmice Crvena Zvezda – Hajduk, kada mu je zapaljenu baklju stavio u usta. Kako je naš portal pisao, njemu je nakon ponovljenog suđenja kazna umanjena na pet i po godina, međutim nakon Zakona o amnestiji, kazna mu je dodatno smanjena za još trećinu. 

Pročitajte još:

On je na slobodi ponovo našao 2012. godine.

Sa Mišićem tražio žrtvu u Budvi

Njegovo ime spominjalo se i tokom suđenja za ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića 2013. godine u Beogradu i Budvi, kada ga je jedan od okrivljenih, Miloš Vojnović, spomenuo tokom postupka. Vojnović, koji je priznao ubistvo Vidakovića i sklopio sporazum sa tužilaštvom, ispričao je da je upravo sa Urošem Mišićem tog 2. jula 2013. u Budvi tražio žrtvu.

Darko Šarić, Specijalni sud
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Odbrana preostalih optuženih u postupku je zbog toga zatražila da se tokom suđenja ispita i navijač, međutim kako nisu uspeli da dođu do njega, na kraju su odustali od njegovog saslušanja. Pretpostavlja se da Mišića nisu uspeli da pronađu upravo zbog promene prezimena.

VIDEO: Suđenje Darku Šariću i njegovim saradnicima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare