Foto: Ist media

Boljevački ugostitelj Sima Balašević Piculj (90) ubijen je prošle nedelje u selu Bogovina kod Boljevca, a njegovo telo, unakaženo od povreda, pronađeno je u kući u kojoj je živeo u tom selu. Potraga za napadačem trajala je do pre nekoliko dana, kada su lisice na ruke stavljene D. B. (46) iz okoline Boljevca. Ipak, ubrzo je otkriveno i da ovo nije prvi zločin osumnjičenog, te da je kao maloletnik ubio muškarca.

Kobni zločin dogodio se 9. septembra u selu Bogovina, a među meštanima Sima Balašević je važio za uglednom domaćina i bivšeg vlasnika nekada poznate kafane. Nakon što je pronađeno telo Balaševića otkriveno je i da je mučen do smrti.

Pročitajte još:

Ubijeni Balašević bio je vezan, a na telu je imao brojne povrede, kao i posekotine. Sumnja se da je osumnjičeni napadač kobnog dana kroz prozor upao u kuću starca, vezao mu ruke i noge i mučio ga. Na licu mesta policija je pronašla DNK tragove, a ubrzo nakon analize, policija je uhapsila osumnjičenog.

Foto:privatna arhiva/Ist media

„Policija je izuzela tragove sa lica mesta na osnovu kojih je identifikovan D. B. iz sela Podgorac, osumnjičen za ovo krivičnio delo. Nakon intenzivne potrage i operativnog rada, policija ga je pronašla i uhapsila. Hapšenjem D. B. rasvetljeno je i razbojništvo koje je, kako se sumnja, on počinio 9. avgusta kada je ušao u jedno domaćinstvo u Podgorcu i, uz pretnju pištoljem, oteo oko 20.000 dinara od tridesetšestogodišnje žene, pa će protiv njega, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru, biti podneta krivična prijava, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio ovo krivično delo“, saopštio je ministar policije Ivica Dačić.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Kako Nova.rs nezvanično saznaje iz tužilaštva, to nije jedini zločin sa kojim se povezuje uhapšeni muškarac.

Pročitajte još:

„Uhapšeni muškarac se dovodi u vezu sa još jednim zločinom, a reč je o ubistvo koje se davno dogodilo. Osumnjičeni je pomenuto krivično delo počinio kao maloletnik, odnosno sa 16 godina, a reč je o ubistvu muškarca“, kaže izvor Nova.rs.

Motiv novac?

Inače, kako su ranije objavili lokalni mediji, po selu se u poslednje vreme pričalo da je ubijeni Balašević prodao kuću jer je nameravao da se preseli u Vrnjačku banju, zbog čega se veruje da su napadači mislili da Balašević novac drži u kući.

Spekulisalo se da je motiv upravo novac, međutim, ti navodi su ostali nepotvrđeni.

VIDEO: Ubistvo Nenada Gajanovića u Nemačkoj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare