Foto: Vesna Lalić/Nova.rs/Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Protiv Nine Kovačević, producentkinje sa TV Pink, koja je juna ove godine automobilom udarila devojčicu (15) na pešačkom prelazu na Voždovcu, podignuta je optužnica od strane Drugog osnovnog javnog tužilaštva, saznaje Nova.rs. U nesreći je devojčica zadobila teške povrede, a Kovačevićevoj se na teret stavlja teško telo protiv bezbednosti javnog saobraća.

Nesreća se dogodila 26. juna oko 23.10 časova, kada je Nina Kovačević automobilom marke „škoda skala“, na obeleženom pešačkom prelazu u Ulici vojvode Stepe, naletela na petnaestogodišnju devojčicu koja je s teškim telesnim povredama prevezena u Vojnomedicinsku akademiju.

Pročitajte još:

Osumnjičena za nesreću je odmah privedena, a kako je tada saopštilo tužilaštvo, ona je u trenutku nesreće imala 1,51 promila alkohola u krvi.

Prema saznanjima Nova.rs, Drugo osnovno javno tužilaštvo podiglo je 22. avgusta optužnicu protiv Nine Kovačević zbog sumnje da je počinila teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Njoj se na teret stavlja stav 1 člana 297 Krivičnog zakonika.

Njoj za ovo delo preti kazna zatvora od jedne do osam godina.

11 osuđujućih presuda

Inače, tužilaštvo je nakon hapšenja osumnjičene saopštilo i da su protiv nje dosad podneta 33 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog saobraćajnih prekršaja.

Nina Kovačević Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

„Osumnjičena je iznela svoju odbranu, nakon čega je Drugo OJT u Beogradu podnelo predlog Drugom osnovnom sudu u Beogradu za određivanje pritvora kako ne bi uticala na svedoke, odnosno oštećenu i očevice događaja, zatim kako ne bi ponovila krivično delo, a s obzirom da je prema podacima iz registra prekršajnih sankcija protiv osumnjičene podneto 33 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog izvršenja prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, a po kojim zahtevima je Prekršajni sud u Beogradu doneo 11 osuđujućih presuda, ali i zbog uznemirenja javnosti“, navelo je tada tužilaštvo.

Pročitajte još:

Podsetimo, o ovoj nesreći javnost je izvestila potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić, koja je objavila na društvenoj mreži „X“ da je zaposlena na televiziji Pink, Nina Kovačević, udarila na pešačkom prelazu devojčicu staru 15 godina i da je u trenutku nesreće imala više od jednog promila alkohola u krvi.

VIDEO: Velika nesreća kod Slavonskog broda: Kombi s 15 migranata sletio s ceste

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare