Foto: Privatna arhiva

Suđenje muškarcu R. G. (32), koji je pijan svojim autmobilom na Badnje veče 2022. godine naleteo na Ivana Jovičina koji je pored puta stajao sa ocem, biće održano 21. avgustra ove godine pred Višim sudom u Pančevu.

Kako smo ranije pisali, do nesreće je došlo u noći između 6. i 7. januara 2022. godine, kada je Ivan Jovičin, sa svojim ocem Radetom, izašao ispred porodične kuće kako bi pogledao nešto na automobilu. Dok su njih dvojica stajali pored vozila, niz ulicu je velikom brzinom, naleteo pijani R. G. i svojim automobilom BMW pokosio Ivana, naočigled oca, a potom sleteo sa puta i zakucao se u banderu.

Pročitajte još:

Rade Jovičin, otac nastradalog mladića, ranije je ispričao za portal Nova.rs da je vozač prvobitno dodao gas i pokušao da pobegne, ali je završio pored puta.

Foto: Privatna arhiva

„Tragedija je utoliko veća jer Ivan sa svojom suprugom ima dvoje male dece, koji su ostali bez oca zbog pijanog vozača. Istragom je utvrđeno da je imao 3,3 promila alkohola u krvi. Veštačenje je urađeno tek 13 meseci nakon nesreće. Svi svedoci su saslušani i ceo proces prikupljanja dokaza je obavljen. Svaki dan nam je sve teži i teži, posebno ako uzmemo u obzir da je taj mladić sada na slobodi, vozi, smeje nam se u lice. Nije dobio nikakvu zabranu, vozačka dozvola mu nije oduzeta“, rekao je Rade za Novu.

Kako je ranije saopštilo Više javno tužilaštvo u Pančevu, podiglo je optužnicu protiv okrivljenog R.G. (32) iz Alibunara, zbog postojanja opravdane sumnje da se dana 7.1.2022. godine oko 1.00 časa u Alibunaru, kao učesnik u saobraćaju na putevima, nije pridržavao saobraćajnih propisa i time tako ugrozio javni saobraćaj da je doveo u opasnost život ljudi, usled čega je nastupila smrt pešaka I.J. (29) iz Jakova u Opštoj bolnici u Pančevu.

Foto: Privatna arhiva

„Postoji opravdana sumnja da je okrivljeni u stanju običnog pijanstva teškog stepena, sa 3,33 promila alkohola u organizmu, upravljao putničkim vozilom marke „BMV“ tip „320 D Eletta“ na državnom putu 2b reda nedozvoljenom i neprilagođenom brzinom noćnim uslovima vožnje kroz naseljeno mesto, u vreme kada je zbog praznika na toj deonici puta bilo više lica oko i na kolovozu, te je u ul. Žarka Zrenjanina, kod kućnog broja 167, udario u pešaka koji je pao na kolovoz“, saopšteno je.

Okrivljenom se stavlja na teret da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od dve do dvanaest godina.

Foto: Privatna arhiva

Više javno tužilaštvo u Pančevu je u optužnici predložilo da Viši sud u Pančevu okrivljenog kazni po zakonu, izrekne mu meru bezbednosti zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina, oduzme mu putničko vozilo kojim je upravljao, kao i da ga obaveže na plaćanje troškova krivičnog postupka.

Bonus video: Devojčica povređena u urušavanju ringišpila u Kuršumliji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare