Majdanpek ubistvo ilustracija Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Javnost u Srbiji uznemirio je slučaj koji se dogodio u Topolnici kod Majdanpeka, kada je 89-godišnji Petar Petrović hicima iz puške ubio Rumenu i Radeta Jovanovića i ranio Milana Nikolića. Petrović je ubijen od strane pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) nakon što je odbio da se preda, a drama u ovom malom mestu trajala je satima.

Istraga će otkriti sve okolnosti ovog zločina, koji se dogodio u ponedeljak nešto posle 17 sati. Drama u mestu Topolnica, odnosno na brdu, trajala je satima, sve dok policija nije uspela da neutrališe Petrovića, koji je odbijao da se preda policiji.

Pročitajte još:

Sukob je, prema dosadašnjim informacija, izbio oko paljenja niskog rastinja, a meštani su za to krivili upravo Petrovića. Ova saznanja potvrdio je i ministar policije Ivica Dačić.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

„Meštani su stalno optuživali ovo lice, koje je inače i pucalo, da stalno pali rastinje i da izaziva požare. Kada je bračni par krenuo da vidi kakva je situacija, pošto je tada već požar nastao, došlo je do ovog događaja. Oni su bili na traktoru i on je najverotanije pucao iz lovačke puške“, rekao je on.

Upravo tog dana izbili su požari za koje se sumnjalo da ih je podmetnuo Petrović.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Kako je portal Nova.rs saznao na licu mesta, gorela je štala Radetovog strica, ali i jedan objekat na imanju Petra Petrovića. Oko toga je izbila svađa između Radeta i Petra, koja se ubrzo završila krvoprolićem.

„U jednom trenutku, Petar je rekao „Sačekajte me, idem nešto da uzmem!“ i otišao do kuće, verovatno da bi uzeo pušku. Potom se vratio i krenuo da puca. Na traktoru, gde su bili supružnici, nalazilo se ukupnu četiri osobe. Petar je pored njih pogodio i Milana, koji nije životno ugrožen“, ispričao je meštanin za naš portal.

Misterija odakle mu puška

Nije poznato odakle ubici oružje, pogotovo nakon prošlogodišnje akcije predaje oružja u Srbiji.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Pojedini meštani tvrde da je svojevremeno bio lovac, te se ne isključuje mogućnost da zbog toga poseduje oružje.

Zasad nije poznato da li je posedovao dozvolu za pušku.

Pročitajte još:

Portal Nova.rs obišao je danas mesto Topolnica, a meštani su vidno uznemireni zbog dešavanja u njihovom kraju.

Ističu da niko nije očekivao da je Petrović u stanju da ovako nešto učini.

Podsetimo, u krvavom piru kod Majdanpeka stradao je bračni par Rumena i Rade Jovanović, dok je Milan Nikolić, čovek koji je sa njima radio, povređen. Zadobio je prostrelne rane u rame i butinu i njegovo stanje je stabilno.

VIDEO: Tužiteljka o zločinu kod Majdanpeka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare