Ringišpil u Kuršumliji Foto: Nova.rs: Facebook

Zakupac placa Jovan Nedeljković i vlasnik ringišpila Zoran Ljubomirović uhapšeni su juče u Kuršumliji zbog sumnje da su izvršili teško delo protiv opšte sigurnosti, nakon što je tokom jučerašnjeg incidenta povređeno trinaestoro mladih, a jedna devojčica (13) godina zadobila teške telesne povrede opasne po život.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić oglasio se juče povodom nesreće i potvrdio da su uhapšene dve osobe.

Foto: Facebook

Zoran Ljubomirović uhapšen je juče kao vlasnik ringišpila koji se polomio u Kuršumliji i tom prilikom povredio 13 dece, a u pitanju je čovek koji već godinama po vašarima postavlja ringišpile.

Uhapšeni vlasnik ringišpula je, kako se može videti na društvenim mrežama, objavljivao fotografije i snimke ringišpila iz Kuršumlije samo dan pre nego što se nesreća dogodila.

Foto: Facebook

Takođe, uhapšen je i zakupac placa na kom se nalazio kobni ringišpil, a koji gordinama radi na postavljanju putujućih zabavnih parkova i organizaciji tih događaja.

#related-news_0

Podsetimo, trinaestoro mališana je povređeno, od kojih jedna devojčica teško, u nesreći koja se dogodila juče na vašaru u Kuršumliji, kada se otkačila metalna konstrukcija ringišpila. Devojčica koja je teško povređena je i dalje u istom stanju, a iz prokupačke bolnice jutros je otpušteno još četvoro dece.

Oni su u stabilnom stanju, a u prokupačkoj bolnici ostala su samo dva mlađa maloletnika na odeljenju hirurgije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare