Foto: Instagram

Markos Lj. (52), Dragan V. (47) i Marko. R. (42) uhapšeni su zbog incidenta koji se dogodio kada je u novogodišnjoj noći splav Fristajler potonuo u reku.

Direktor, menadžer i vlasnik ovog splava se sumnjiče da su 31. decembra 2022. godine na splav omogućili prisustvo većeg broja osoba nego što je kapacitet ovog objekta, koji je zbog toga delom potonuo i na taj način ugrozili bezbednost većeg broja ljudi.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivične prijave, biti privedeni Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

„Zadržavanje im je određeno zbog izvršenja krivičnih dela Teška dela protiv opšte sigurnosti iz člana 288. stav 1 u vezi sa članom 278. stav 3 u vezi sa stavom 2 i stavom 1 Krivičnog zakonika, povodom potonuća splava noćnog kluba Fristajler“, navelo je Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Njima je zaprećena kazna od 1 do 8 godina zatvora zbog krivičnog dela protiv opšte sigurnosti..

Inače, splav Fristajler je počeo da tone 1. januara posle ponoći, nakon čega je usledila opšta panika, ali su srećom gosti i osoblje splava uspeli da pobegnu.

***

BONUS VIDEO: Splav Fristajler jutro posle potonuća

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar