Potraga za nestalom Dankom (2) Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Potraga za devojčicom Dankom Ilić (2), koja je nestala u utorak u Banjskom polju u Boru, i dalje traje, a zasad nije poznato kako je moguće da se devojčici izgubio svaki trag. Policija proverava svaku informaciju koja do njih dođe, ispitano je više ljudi, roditelji su ponovo saslušani, međutim, nijedno saznanja ne ukazuje na to šta se dogodilo i gde je Danka.

Ekipa portala Nova.rs i danas je bila u Banjskom polju, gde je i dalje veliki broj policije. Iako je dan ranije MUP saopštio da se obustavlja potraga, tokom jučerašnjeg dana nadležni su bagerom čistili teren oko kuće u kojoj je poslednji put viđena Danka. Takođe, kopano je na imanju, a pretraživane su ponovo jame.

Danka Ilić Foto: Društvene mreže

Policija ispituje svaki trag koji bi mogao da ukaže na to šta se dogodilo devojčici.

„Policija je razgovorala sa velikim brojem ljudi, komšijama, poznanicima, a sve u cilju pronalaska Danke. Nijedan trag dosad nije odveo do toga gde je devojčica, niti šta joj se dogodilo“, kaže izvor Nova.rs.

Pročitajte još:

Istraga se odvija u nekoliko pravaca, a danas su ponovo roditelji devojčice saslušani u policiji. Zasad nije poznato na osnovu kojih okolnosti su satima ispitivani.

„Drugog dana nestanka roditelji devojčice su do kasno uveče bili u policiji. Jutros su ponovo pozvani i takođe su ceo dan proveli u policijskoj stanici. Nisu poznate okolnosti na osnovu koji su dva dana saslušavani. Izvesno je da su roditelji juče imali razgovore i sa Centrom za socijalni rad, a više od toga se ne zna“, dodaje izvor Nova.rs.

Potraga za nestalom Dankom (2) Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

MUP se dosad nije oglasio o pravcima istrage, sem o obustavi potrage terena, odnosno imanja na kojem je devojčica nestala.

Nezvanično je saopšteno i da je policija do novog traga, te da svu pažnju usmeravaju ka tome.

Ono što je izvesno jeste da se proveravaju sve okolnosti, ali i ispituju svi ljudi koji bi mogli da imaju saznanja o slučaju.

Potraga za nestalom Dankom (2) Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Među njima je i to ko se nalazio za volanom automobila marke „punto“ koji su usnimile nadzorne kamere kuće u Banjskom polju, i to u vreme nestanka male Danke. Kuća ispred koje je snimljen automobil nalazi se na nekih stotinu metara od mesta gde je nestala Danka.

Na snimku se vidi automobil koji žurno prolazi oko 13.47 sati, a devojčića je nestala nešto pre toga, odnosno oko 13.45 časova, a kako je njena majka izjavila. Istraga zasad ne ukazuje da li je eventualno reč o krivičnom delu ili nesreći.

Pročitajte još:

Podsetimo, devojčica Danka Ilić nestala je u utorak u Banjskom Polju kod Bora. Policija je u sredu posle 27 sati obustavila je potragu i krenula u drugi vid radnji na pronalaženju deteta.
Određeni broj policije ostao je još uvek u ovom malom mestu kod Bora i prilaz kući je i juče bio onemogućen.

U potragu za nestalim detetom uključeni su pripadnici Žandarmerije, vatrogasaca, Gorske službe spasavanja, kao i veliki broj dobrovoljaca.

VIDEO: Potraga za dvogodišnjom Dankom iz Banjskog polja 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare