Vjekoslav Ilić i Nikola Krsmanović Foto: Facebook

U napadu koji se dogodio noćas u Loznici tokom rutinske kontrole taksija, ubijen je policajac Nikola Krsmanović (34), a njegov kolega Vjekoslav Ilić (50) je ranjen i trenutno se nalazi u Opštoj bolnici u Loznici. Kako portal Nova.rs nezvanično saznaje, napad na policajce dogodio se nakon što su jednom od putnika u taksiju tražili torbicu na uvid koji je on odbio da preda i potom počeo da puca.

Pogranični policajac Nikola Krsmanović (34) pogođen je u grudi, dok je njegov kolega Vjekoslav Ilić (50) pogođen u rame. Vozač taksija je uhapšen, dok je napadač posle pucnjave pobegao u nepoznatom pravcu i u toku je policijska potera za njim.

Pročitajte još:

Ko su napadnuti policajci u Loznici?

Nikola Krsmanović rođen je 06.03.1990. godine. Bio je policijski suzbenik Stanice granične policije (SGP) Trbušnica, a u MUP-u je zaposlen od 2009. godine. Završio je Srednju školu unutrašnjih poslova (SŠUP) u Sremskoj Kamenici, i od 2012-2023. godine, bio pripadnik Beogradskog Odreda Žandarmerije.

Krsmanović nije bio oženjen i nema decu. Iza njega su ostali otac, majka i sestra sa porodicom.

Njegov kolega Vjekoslav Ilić (50) u napadu je ranjen. On je pogođen u rame nakon čega je prebačen u Opštu bolnicu u Loznici.

Objavljena fotografija osumnjičenog za napad

Na mestu pucnjave pronađen je pasoš koji su izdale vlasti u Prištini, kao i nemačka lična karta na ime Artan Hajziri.

Foto: MUP

U toku je potera za napadačima, na terenu su jake policijske snage, a angažovana je i helikopterska jedinica MUP Srbije.

Opširnije pročitajte u našem blogu uživo. 

BONUS VIDEO: Policijski helikoptčer ču akciji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare